Sursa foto: Igsu.ro

Pompierii prahoveni au intervenit în stingerea unui incendiu ce a cuprins groapa de gunoi din orașul Băicoi, manifestat cu flacără deschisă și degajări mari de fum, scrie Antena 3.

Oamenii au primit mesaj RO-Alert, incendiul manifestându-se pe o suprafață de aproape 1,5 hectare. La fața locului au fost mobilizate cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autoscară și 1 ambulanță SMURD.

Lipsa unei strategii pentru depozitarea corespunzătoare a deșeurilor poate avea efecte grave asupra sănătății oamenilor care locuiesc în zonele de depozitare.

Locuitorii din Băicoi, afectați de poluarea din zonă. Groapa de gunoi, comparată cu orașul fantomatic Pripyat

Focul ce a cuprins groapa de gunoi a fost stins după aproape două ore, informează pompierii.

Cei care trăiesc în Băicoi se confruntă, de ani de zile, cu un aer irespirabil, mulți invocânt probleme de sănătate cum ar fi dureri de cap, tuse din senin, moleșeală și iritarea căilor respiratorii.

Anul trecut, primăria orașului prahovean Băicoi a fost „premiată” de comisarii Gărzii de Mediu cu suma de 50 de mii de lei pentru depozitarea ilegală a deșeurilor pe o suprafață de 500 de metri pătrați la o distanță mică de DN1, în apropierea Bisericii Călătorului.

„Pentru zona afectată de depozitările de deşeuri, s-au impus măsuri imediate de salubrizare şi luarea tuturor măsurilor de supraveghere pentru evitarea formării depozitării de deşeuri”, a transmis în acea perioadă Garda de Mediu Prahova pe pagina sa de Facebook.

În urmă cu 10 ani, o societate comercială a cumpărat un teren pentru a amenaja o groapă de gunoi, pentru depozitarea deșeurilor nepericuloase, obținând toate avizele, inclusiv cele de mediu.

Reamintim că la nivelul municiipilor, în 2019, pe teritoriul României existau 46 de depozite de deșeuri conforme. De asemenea, în unele județe nu există depozit de deșeu municipal, iar în altele sunt chiar și patru.

Citește și articolul: O nouă amendă a Gărzii de Mediu în Prahova. De această dată pentru orașul Băicoi

Articolul precedentMii de persoane au ieșit în stradă în Franța pentru a apăra dreptul la avort
Articolul următorVIDEO. Proteste violente în Olanda. Fermierii sunt nemulțumiți de planul guvernamental privind reducerea emisiilor de azot
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.