Sursa foto: https://en.wikipedia.org/wiki/Dutch_farmers_

Mii de fermieri din Olanda au protestat împotriva planului guvernamental de reducere a emisiilor de de azot, ce prevede și o reducere a efectivelor de animale, relatează english.news.cn.

Primele proteste au început spre sfârșitul lunii iunie, în fața Parlamentului de la Haga, organizându-se într-un mod calm și fără incidente. Cu toate acestea, la 24 de ore distanță, protestatarii au atac o mașină a poliției în apropiere de Stroe, din centru.

Protestatarii au spart parbrizul vehiculului și au lovit cu picioarele în oglinzile retrovizoare.

Zgomotul protestelor a redus Parlamentul la tăcere. Soluțiile pentru a calma fermierii încă se lasă așteptate

 Totodată, manifestanții au incendiat cauciucuri pe autostradă, fiind lansate și focuri de artificii de pe un viaduct. Oamenii legii au arestat cinci persoane, dintre care patru aparțineau unuei grupări care se opune autorităților olandeze.

Baloți de fân incendiați, autostrăzi blocate de tractoare, aceasta este imaginea Olandei în momentul de față din cauza măsurilor pe care Parlamentul le vrea adoptate, cu privire la reducerea emisiilor de azot.

Fermierii au criticat decizia din 10 iunie, prin care emisiile de azot să fie reduse la 70% în peste 130 de zone cheie, majoritatea aflându-se în apropierea rezervațiilor naturale sau a zonelor protejate.

Pentru fermieri, acest plan înseamnă o scădere cu 40% a emisiilor şi cu aproximativ 30% mai puţine animale. Totodată, protestele au fost organizate zilnic, iar de curând un grup de protestatari s-a deplasat la domiciliul ministrului pentru natură și politica azotului, Christianne van der Wal.( video, sus).

Reamintim că Olanda este unul dintre cei mai mari emițători de gaze cu efect de seră din Europa, în special de azot, situație cauzată de numărul mare de turme care pasc pe câmpiile olandeze.

Citește și articolul: Efectul Brexit: Fermierii din Marea Britanie nu găsesc angajați sezonieri care să culeagă recoltele

Articolul precedentMesaj RO-Alert din cauza unui incendiu ce a cuprins groapa de gunoi din orașul Băicoi
Articolul următorÎn București majoritatea tramvaielor și troleibuzelor nu au aer condiționat
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.