Doi inspectori în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală București au mers pe premisa că greșeala recunoscută este pe jumătate iertată și au încheiat acorduri cu procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției în care au admis că se fac vinovați de luare de mită.

În total, cei doi ar fi încasat 47.000 de lei de la trei administratori ai unor societăți pe care le controlau, la începutul acestui an.

La doar câteva luni distanță, inspectorii Bogdan Boiță și Costin Ștefăniță Ciucă au încheiat acorduri de recunoaștere cu procurorii, care au dispus sesizarea instanței de judecată.

Cei doi sunt de câteva luni sub control judiciar, măsură care a fost dispusă la mijlocul lunii februarie, atunci când au fost acuzați oficial de luare de mită, în formă continuată.

Alături de inspectorii antifraudă, și unul dintre administratorii societăților comerciale verificate a „picat” la testul integrității, fiind acuzat de dare de mită. De altfel, și acesta a încheiat un acord de recunoaștere, detaliază procurorii anticorupție:

În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: în perioada 05 – 11 februarie 2022, inculpații Boiță Bogdan și Ciucă Costin Ștefăniță ar fi primit și pretins de la trei oameni de afaceri (printre care și persoana fizică trimisă în judecată în prezenta cauză) sumele de 12.000 lei, 20.000 lei respectiv 15.000 lei, pentru a nu dispune suspendarea activității societăților celor trei administratori din cauza unor nereguli constatate în urma unor controale fiscale.

Suma de 15.000 lei ar fi fost remisă inculpaților Boiță Bogdan și Ciucă Costin în data de 11 februarie 2022. În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:

Ciucă Costin Ștefăniță – 3 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea unor drepturi,

Boiță Bogdan – 2 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea unor drepturi,

Persoana fizică – 1 an 4 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani”.

În februarie, DNA preciza că cei doi inspectori în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală București ar fi primit sumele de 12.000 lei și 20.000 lei în perioada 05 – 10 februarie 2022, iar restul de 15.000 lei ar fi fost plătiți pe 11 februarie 2022, moment în care s-a organizat un flagrant.

Articolul precedentPurtătorul de cuvânt al PNL este de acord cu șeful său de partid: „Întreaga echipă guvernamentală are totuși rezultate incontestabile”
Articolul următorAmendă de 10.000 de lei la Greek Taverna din Mall Băneasa, după un control ANPC