Sursa: captură video

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a făcut ieri o incursiune la un agent economic care are punct de lucru în Mall Băneasa, rezultatul nefiind unul favorabil.

Și, pentru că dacă nu ar fi nu s-ar povesti, ANPC transmite că, la finalul acțiunii, Greek Taverna s-a ales cu o amendă contravențională în sumă de 10.000 lei.

În același timp, pentru neregulile constatate de inspectorii ANPC, alte măsuri au constat în oprirea definitivă de la comericializare a 17 kg produse în valoare de 1.100 lei, precum și oprirea temporară a prestării de servicii în unitate până la remedierea deficiențelor.

Iar deficiențele, din ce a făcut public ANPC, nu sunt deloc puține. Astfel, s-a descoperit că la Greek Taverna din Băneasa era folosit pentru producție un spațiu tehnologic neigienizat, iar în interior pereții aveau bucăți lipsă.

Totodată, au fost găsite materii organice în spațiile dintre aparatele de gătit si pereți, o altă abatere fiind aceea că personalul din bucătărie nu avea echipament adecvat (halate, bonete, mănuși, încălțăminte adecvată desfășurării unei astfel de activități).

Cele mai multe nereguli au fost găsite în spațiile frigorifice, unde, pe lângă produse refrigerate neetichetate, cu lichid în ambalaj, și produse congelate pescărești neetichetate, erau acumulări de condens, exfolieri de vopsea și rugină. Tot în spațiile frigorifice inspectorii ANPC au găsit depozitate la un loc ouă, lactate, dar și produse vegetale.

Articolul precedentDoi inspectori antifraudă din București au recunoscut că au luat mită de la administratorii a trei societăți pe care le controlau
Articolul următorUn renumit vânător de trofee din Africa de Sud a fost găsit împușcat în cap