Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

În condițiile în care există informații cu privire la apariția unui nou val de infecții cu coronavirus, Alexandru Rafila a venit cu explicații referitoare la strategia Guvernului privind eventuale restricții.

Ministrul a precizat că, deși există posibilitatea ca infecțiile să revină în toamnă, Ministerul Sănătății nu poate impune niciun fel de restricții.

Numărul cazurilor de infecții cu coronavirus este în creștere

Cu toate acestea, există posibilitatea ca utilizarea măștii în spațiile medicale să devină obligatorie, pentru că acolo există o prevedere legală din anul 2016 în ceea ce privește limitarea transmiterii nosocomiale și a infecțiilor în general.

Pentru infecția cu SARS-CoV-2 ,am făcut recomandări foarte clare populației, utilizarea măștii în spațiile aglomerate, închise. Și mijloacele de transport în comun fac parte din această categorie. De asemenea, igiena individuală și, în măsura în care este posibil, evitarea aglomerației”, a declarat ministrul Sănătății.

Pentru sezonul cald, Rafila recomandă aerisirea permanentă sau periodică, dar cât mai frecventă, a spațiilor închise, acolo unde își desfășoară activitatea mai multe persoane. Potrivit declarațiilor, este o măsură simplu de aplicat și care previne transmiterea acestei boli.

Momentan, nu se pune problema impunerii de noi restricții

În momentul de față, monitorizăm situația din spitale și nu există probleme în ceea ce privește asigurarea asistenței medicale. Dacă situația din acest punct de vedere devine îngrijorătoare, pot fi discuții pe care o să le aducem în atenție, dar nu este cazul pentru moment și nu cred că are rost să facem scenarii și să îngrijorăm într-un mod nejustificat populația”, a conslus ministrul Sănătății.

Articolul precedentUSR ar intra din nou la guvernare alături de PNL
Articolul următorUdrea, invidioasă pe eliberarea lui Bogdan Olteanu: ”De 300 de zile stau arestată ilegal”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time