Sursa foto: Facebook/ Cătălin Drulă

Președintele interimar al USR Cătălin Drulă a declarat, luni seară, că Executivul a prezentat o listă de măsuri ce este jenantă și decuplată de realitate, afirmând că Guvernul propune mai multe cheltuieli, în loc să  țină inflația sub control.

„Socialiştii cu epoleţi ne duc în faliment. Lista de măsuri a guvernului e jenantă şi decuplată de realitate. De luni de zile, le cerem să reducă deficitul bugetar, să domolească morişca împrumuturilor: ca să ţină inflaţia sub control. Ce ne propun astă-seară? Încă MAI MULTE creşteri de cheltuieli!”, a scris, luni seară, pe Facebook, Cătălin Drulă. 

De asemenea, Drulă a criticat măsura potrivit căreia, din 1 iulie, nu se vor mai face angajări la stat.

Coaliția de guvernare și promisiunie „deșarte”

Mai mult, președintele interimar al USR a mai spus că Executivul își bate joc de PNRR, iar măsura prin care „se va colecta mai bine” nu reprezintă altceva decât o promisiune deșartă.

”Vor colecta mai bine. Vor accelera PNRR-ul de care îşi bat joc. Cea mai sfidătoare: de la 1 iulie se opresc angajările la stat. Adică după frenezia angajărilor şi sinecurilor din ultimele 8 luni, îşi mai dau încă o lună să mai bage cât mai pot. Se lasă de fumat de luni, cum ar veni”, a mai scris liderul USR. 

De asemenea, Drulă a afirmat că Executivul minte și când vine vorba de reducerea cheltuielilor, precizând că „iresponsabilii ăștia” vor duce țara „cu toată viteza înainte spre faliment.”

”Şi ca să fie minciuna completă, vedeţi cum au propus reducerea cheltuielilor. Zic pompos că le reduc cu 10%, cu câteva excepţii, care sunt, de fapt, o lungă listă de excepţii. În final, singurele cheltuieli pe care promit că le reduc cu 10% sunt cele pentru bunuri şi servicii (un capitol relativ mic, ~13% din bugetul general consolidat). Între timp, perspectivele şi prognozele de frânare a economiei sunt ignorate de guvern. Iresponsabilii ăştia, patronaţi de Iohannis, ne duc cu toată viteza înainte spre faliment”, a concluzionat Cătălin Drulă.

Reamintim că luni seară, coaliția de guvernare a decis   lansarea unui nou pachet de măsuri sociale şi economice de ”Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro. Între măsurile agreate se numără amânarea ratelor la bănci pentru o perioadă de 9 luni, acordarea unui sfert din diferenţa de salariu  în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaţilor din sistemul public și acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toţi pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei. 

Citește și articolul: Cătălin Drulă, mesaj dur la adresa lui Iohannis

Articolul precedentȚările Baltice și Slovacia vor confiscarea activelor rusești înghețate de către Uniunea Europeană
Articolul următorNicușor Dan ar mai vrea un mandat la Primăria Capitalei
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.