La Grădina Zoologică din Călărași, animalele sunt lihnite, iar graficul din imagine, care ar fi trebuit să ateste curățenie zilnică, este grăitor: din data de 16.05.2022 și până la data de 21.05 ac(momentul vizitei reprezentanților „Ziarului de Investigații”) arată că nimeni nu a mai semnat că ar fi curățat adăposturile. Mai mult decât atât, potrivit jurnaliștilor de la mediacalarasi.ro, la Grădina Zoologică, condusă de Valentina Blebea, medic veterinar de profesie, sunt suspiciuni de furt, abuz în serviciu, conflicte de interese, în care ea „joacă” rolul principal. Fără nicio reținere, directoarea de la Zoo Călărași, a făcut parte din comisia de concurs prin care au fost angajați chiar cumnații săi.

Din 16.05 ac și până la data de 21.05 ac. nu a mai fost completată fișa de curățenie

Totodată, soțul directoarei Valentina Blebea, Horia Blebea, este cel care face pe „șeful” în instituție, dă ordine cu superioritate. Surse autorizate din cadrul ZOO Călărași susțin că acesta, fără a avea vreun drept legal, și-a însușit un compresor cumpărat din bani publici(valoare 4000 de lei) pe care l-a adus înapoi, de urgență și plin de nervi, abia după ce jurnalist local a sesizat această situație edilului din Călărași, într-o conferință de presă.

Cardul de combustibil de la Zoo Călărași la discreția unor persoane private?

Așa arată „lacul lebedelor” de la ZOO Călărași. Plin de mocirlă. foto Ziarul de Investigații

Neregulile sesizate de unii angajați ai ZOO Călărași nu se opresc aici. Tocmai pentru că nu au mai suportat situația, au început să fie amenințați, hărțuiți, puși să-și dea demisia, deși au ocupat posturile publice în urma unor concursuri. Ei susțin că Valentina Bleblea le-a cerut să o ajute și să o însoțească în timpul programului de la ZOO Călărași, la castrarea unor animale de la cabinetul veterinar personal. Soțul directoarei, Horia Blebea, are, însă, preferințe și mai mari: a cerut cardul de motorină al tractorului înmatriculat cu numărul CL 02 CFK pe data de 4 februarie 2022 și l-a returnat la data de 11 februarie . Cu alte cuvinte, cardul de motorină de la ZOO Călărași a fost folosit de o persoană neagajată la această instituție și nu avea nici calitatea de voluntar.

După cum se poate observa din imagini, animalele sunt leșinate de foame, mizeria e crasă și nici măcar nu sunt crotaliate, pentru o evidență clară.

Cu toate acestea, reacția edilului Marius Dulce este stupefiantă: după ce a fost anunțat în legătură despre aceste nereguli, nu a luat nicio măsură , ba chiar a avut „inspirația” să-i invite pe cetățeni la ZOO, în aceste condiții mizere. Pe rețelele de socializare, a șters toate informațiile prin care se sesisează aceste aspecte.

Vom reveni și cu alte informații de interes public din cadrul acestei instiuții.

Articolul precedent400 de euro, mită pentru a trece cu vederea un dosar penal
Articolul următorUn bărbat atacat de urs va beneficia de un avocat gratuit, pentru a cere despăgubiri statului român
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”