sursă foto: Facebook Institutul Cantacuzino

Institutul Național de Cercetare -Dezvoltare Medico-Militară(I.N.C.D.M.M) instituție reprezentată legal de General de brigadă medic ortoped dr. Oancea Florin(n.r. printre altele, finul premierului Nicolae Ciucă), este chemat în instanță pentru constatarea hărțuirii la locul de muncă, care are la bază hărțuirea sexuală. Se cer daune morale: 69 600 de lei pentru 69 600 de minute la locul de muncă.

Ziarul de Investigații a decis să nu facă public numele angajatei de la I.N.C.D.M.M, care a obținut deja o sentință favorabilă privind contestarea unei decizii de sancționare disciplinară.

La acest moment, din informațiile obținute de noi, aceasta lucrează sub presiune, se dorește înlăturarea ei de la locul de muncă obținut prin concurs, sub pretextul „că esteaptă de muncă în mod condiționat”. Totul a început după ce generalului Florin Oancea i s-a pus în vedere că a angajat o persoană pe postul de consilier juridic, fără a avea pregătirea necesară(n.r. aspect pe care îl vom detalia în articolele vittoare).

Scandal cu conotații sexuale la Institutul Național de Cercetare -Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. „Mi-a cântat frumoasa mea, să ne iubim ca doi nebuni și mi-a arătat degetul mijlociu”

Angajata care susține că nu își mai poate desfășura activitatea la I.N.C.D.M.M ne-a precizat că hărțuirea la locul de muncă are, de fapt, substrat sexual.

M-a sunat în continuu, de ziua mea. Mi-a cântat „ frumoasa mea, să ne iubim ca doi nebuni” (n.r. celebra melodie interpretată de Marcel Pavel)de ziua mea, m-a întrebat dacă mi-am dat cu ruj și dacă trimite mașina după mine. A pus mâna pe mine, mi-a arătat degetul mijlociu”, sunt câteva dintre măruriile angajatei de la Institutul Cantacuzino, detaliate amplu într-o cerere de chemare în judecată.

Iată cum s-a înregistrat situația, cronologic. Ziarul de Investigații vă prezintă o sinteză

Totul a început în a doua jumătate a lunii martie 2020, când generalul Oancea Florin, i se adresa angajatei care reclamă hărțuirea cu apelativele „preferata mea”, „frumoasa mea”. Potrivit afirmațiilor acesteia, generalul Oancea nu își putea începea ziua de lucru până nu o vedea pe consiliera sancționată ulterior.

Să își aducă aminte cum mă suna și îmi spunea să vin mai repede la birou, că ”se răcește cafeaua”

„Am mâna rece, sunt sincer”, cuvinte urmate de un gest obscen, degetul mijlociu, acțiune directă manifestată și adresată exclusiv subsemnatei, în prezența mai multor cadre militare, unele chiar din afara Institutului Cantacuzino (aprilie 2020).

Mă aflam în biroul oficial pentru a purta discuții pe marginea unui contract de sponsorizare. Acela a fost contextul atingerii mâinii mele, însoțit de cuvinte și gest obscen. Nu cred că îi este permis vreunui cadru militar să aibă un astfel de comportament față de o angajată, precum subsemnata, care mă aflam în biroul oficial al beneficiarului serviciilor mele juridice. Față de atitudinea ieșită din comun la adresa mea, toți cei prezenți au rămas fără cuvinte”, a scris angajata I.N.C.D.M.M.

Răzbunare pentru că nu a răspuns avansurilor sexuale? Instanța a decis că a fost sancționată disciplinar nelegal

La data de 01 iulie 2020, generalul de brigadă medic dr. Oancea Florin a fost numit definitiv la la Institutul Cantacuzino.

În acceași zi, plutonier Vlăsceanu Miruna, a țipat la angajata I.N.C.D.M.M și i-a ordonat să se supună ordinelor „comandantului”, în sensul de a trimite situația litigiilor în rețeaua intraman, la care nu avea acces.

Astfel, Oancea Florin a emis la data de 02 iulie o decizie de sancționare a angajatei, pe motiv de „întârziere în rezolvarea lucrărilor”, în condițiile în care toate lucrările erau rezolvate în avans spre deplina cunoștință a actualei conduceri.

Iată ce susține instanța de judecată. Generalul Oancea a sancționat-o nelegal pe angajata căreia i-a arătat degetul mijlociu

Tribunalul București a contestat o primă decizie de sancționare a angajatei de la I.N.C.D.M.M, motivând în esență:„ pârâta

nu a invocat și nu a dovedit vreun comportament negativ la serviciu ori că salariata a mai avut sancțiuni disciplinare în trecut”. La acest moment, actuala conducere a I.N.C.D.M.M încearcă, din sursele noastre autorizate, să o declare pe angajata care a reclamat hărțuirea că nu ar fi în deplinătatea facultăților mintale. Această situație urmează să fie „tranșată” tot de instanță.

Cine este omul care conduce Institutul de Cercetare -Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”

sursă foto: captură video Youtube

Florin Oancea a terminat Institutul medico-militar în 1999 și după un an de stagiu în Spitalul Militar din București a început o carieră de medic șef prin diferite unități. Deși nu a parcurs rezidențiatul, așadar fără să fie medic specialist, fără să lucreze într-un spital, în anul 2007 devine doctor în medicină (ortopedie/traumatologie) la U.M.F. Timișoara, potrivit artemis.ro.

Etapele din CV sunt cel puțin cu „sincope”. Devine doctor în medicină, dar ajunge medic specialist ortoped abia , în 2018, deși avea contracte cu diverse spitale particulare de ceva ani. Menționăm că datele privind cariera generalului Florin Oancea au fost scoase de pe site-ul oficial al instituției pe care o conduce. În trecut, a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor „Puterea”, pe marginea altor subiecte, însă, instanța l-a obligat să dea curs solicitărilor ziariștilor.

Până la publicarea acestor informații, nu am reușit să obținem un scurt punct de vedere cu privire la cele expuse mai sus, însă, vom continua acest demers.

Articolul precedentSoția președintelui ucrainean: ”Este un ”război împotriva copiilor noștri”
Articolul următorVlad Popescu Piedone: „Tată, eu știu că ești nevinovat! Pentru mine ești un erou!”
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”