Sursa: captura video

Un bărbat din județul Dolj a sfârșit prin a fi arestat după ce a oferit mită de 400 de euro polițiștilor care îl prinseseră conducând fără permis, dar și sub influența alcoolului.

Potrivit Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, inculpatul nu a scăpat de dosar penal, așa cum se aștepta, ci i s-a mai adăugat o infracțiune, după ce a fost prins în flagrant duminică, 22 mai 2022.

Acesta fusese tras pe dreapta cu o zi înainte, sâmbătă, pe raza comunei Melinești, iar echipajul de poliţie rurală format din doi agenți de poliție din cadrul Poliției Municipiului Craiova – Secția 1 Poliție Rurală Melinești au descoperit că nu avea permis de conducere. În plus, bărbatul a și fost testat cu aparatul Drager Test, rezultând 1,1 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost dus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, unde i-au fost prelevate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În tot acest timp, bărbatul a încercat să îi convingă pe agenți ca, în schimbul sumei de 400 euro, să nu i se întocmească dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și fără permis de conducere. În loc să cadă de acord, oamenii legii și-au anunțat colegii din cadrul DGA, iar ulterior flagrantului, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au propus instanței arestarea inculpatului.

Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Rolea Ninel pe o durata de 30 zile , începând cu data de 22.05.2022 până la 20.06.2022 inclusiv. Respinge cererea de luare a măsurii arestului la domiciliu formulata de inculpat prin apărător. În baza art. 230 Cod proc pen dispune emiterea mandatului de arestare preventivă. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului.

În baza art. 275 alin. 3 C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 275 alin. (6) CPP onorariul apărătorului din oficiu pentru inculpat în cuantum de 313 lei, rămâne în sarcina statului şi se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei, în contul Baroului Dolj. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru cei lipsă”, se arată în încheierea instanței.

Articolul precedentEste nevoie de un plan Marshall pentru reconstrucţia Ucrainei
Articolul următorAnimale leșinate de foame, mizerie crasă și suspiciuni de furt la Grădina Zoologică din Călărași. Primarul Marius Dulce rămâne „mândru” pe Facebook