Captură video/Kanal D
Captură video/Kanal D

Într-un text distribuit pe contul de Facebook, Victor Ponta acuză implicațiile pe care politica le are în sport și în viața sportivilor.

Declarațiile vin în contextul în care mai mulți jucători care evoluează sub steagurile Rusiei și Belarusului au fost ”interziși” la Wimbledon.

Victor Ponta acuză turneul de tenis de la Wimbledon de ipocrizie, prefăcătorie și absurditate

Ipocriții de la Wimbledon au interzis, în acest an participarea jucătorilor ruși. La fete a câștigat o rusoaică (care s-a mutat, în urmă cu puțini ani, în Kazakhstan)! Ce mă bucur să rad în hohote, alături de toți pasionații de sport, de această situație. Pentru că absurdul și prefăcătoria meritau un asemenea final”, a scris fostul premier, pe pagina de Facebook.

Liderul PRO România consideră că politica reprobabilă a Rusiei nu ar trebuie să impacteze viața sportivă  

Insistând pe amestecurile politice în viața sportivă, Victor Ponta a precizat că evoluția unui sportiv nu trebuie să fie umbrită de naționalitatea sa sau de alegerile pe care acesta le face.

Fostul premier a dat exemplul lui Novak Djokovic, jucătorul de tenis care nu a susținut vaccinarea anti-Covid.

Dacă Iohannis face ceva rău și supără Marea Britanie, era normal să nu aibă voie Simona Halep și celelalte românce să joace? Ce treabă are politica Rusiei (evident reprobabilă) cu sportivii care nu susțin regimul lui Putin? Dar când oligarhii ruși băgau miliarde în sportul din Anglia erau foarte buni acei bani! Sper, dupamiază, să câștige și Novak Djokovic (interzis la Australian și la US Open “că nu e vaccinat”). Așa tare vreau ca sportul să dea lecții deciziilor politice idioate și ipocrite!”, a conclus Victor Ponta.

Articolul precedentSeceta fără precedent din Italia a dus la restricționarea apei în peste 100 de municipii
Articolul următorUSR ar intra din nou la guvernare alături de PNL
Jurnalist full-time / Pesimist part-time