Așa arată Parcul Cișmigiu la acest moment-foto: Facebook

Prefectul general al Capitalei, Nicușor Dan, nu pare foarte deranjat de mizeria cruntă din Parcul Cișmigiu, însă, bucureștenii sunt siderați că amenzile primite recent pentru neîngrijirea acestuia vor fi plătite din bugetul public.

Compania Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) din subordinea Primăriei Municipiului București a fost amendată cu 44.000 de lei pentru mizeria din Parcul Cișmigiu, a transmis Prefectura Capitalei. Amenzile au fost aplicate după prefectul Toni Greblă a dispus un control în acest loc public, unul dintre cele mai iubite și frecventate de bucureșteni.

Nu poţi să mergi prin el fără să nu ai un moment de disconfort cel puţin„, a exclamat prefectul Toni Greblă, potrivit Hotnews.

Cea mai mare amendă, în valoare de 20 000 de lei a fost dată pentru neîngrijirea spațiilor verzi, lucru care afectează major Mediul, a explicat Toni Greblă.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică a dat o amendă în valoare de 4000 de lei, deoarece mobilierul, inclusiv cel de joacă, nu a fost schimbat sau reparat, astfel încât să nu se transforme în pericol pentru oameni.

Parcul Cișmigiu, lăsat în paragină. Edilul Nicușor Dan, într-o altă realitate: „Opinii poate formula oricine”

Prefectul Toni Greblă susține că aceste verificări sunt periodice, pentru siguranța bucureștenilor, însă, Nicușor Dan, se scuză, în stilul caracteristic și se consideră „atacat” politic.

Nu s-au crăpat aleile din acest an de mandat. Nu s-au îndoit gardurile în acest an de mandat. Nu s-a rupt Podul Mare în acest an de mandat. Lucrurile acestea, câteva dintre ele, aşa cum le-a constatat, sunt acolo de ani de zile.  Aşa, să dăm opinii despre cum arată oraşul poate oricine”, s-a exprimatNicuşor Dan, la Realitatea TV, citat de Hotnews.

Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei, crede că Nicușor Dan vede „alte imagini” cu Parcul Cișmigiu din biroul său

Pe vremea când Nicușor Dan era ONG-ist înfocat( n.r. reprezentant al unei organizații nonguvernamentale) ar fi „blocat” proiectele pentru reabilitarea Parcului Cișmigiu, a dezvăluit fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea.

 „Parcul Cișmigiu a ajuns o rușine doar din vina lui Nicușor Dan! Actualul primar general este principalul responsabil pentru cum arată acum Grădina Cișmigiu, un parc monument-istoric. În peste 168 de ani, Cișmigiu a fost un motiv de mândrie pentru bucureșteni, un ideal loc de relaxare pentru toate vârstele, întâlniri romantice de neuitat sau chiar mici escapade pentru liceeni aventuroși.
După ani de zile, Cișmigiu avea nevoie de reabilitare, care a și fost aprobată de consilierii generali în 2019, dar a fost blocată cu scandal de „Asociația Salvați Bucureștiul”,
condusă atunci de Nicușor Dan!”, a scris Firea, pe pagina de Facebook.

Sumă fabuloasă pentru recensământul ciorilor: 100 000 de euro

Fostul edil al Capitalei spune că pentru a se păstra curățenia într-un parc nu sunt necesare sume fabuloase, iar suma de 100 000 de euro pentru număratul ciorilor este aberantă.

Doar nu ați uitat că a alocat 100.000 de euro să facă recensământul înaripatelor care murdăresc parcul și să-i scape pe bucureșteni de ele. Și nici măcar asta nu a fost ideea lui, a preluat-o de cetățenii care locuiesc lângă parc”.

Amenzile pot fi contestate în instanță, însă, Nicușor Dan va trebui să arate că sunt „neîntemeiate”.

Citește și: Prefectul Capitalei, după ce a vizitat Parcul Cișmigiu: ”Arată de parcă ar fi abandonat de câțiva ani”

Articolul precedentParcarea din Mamaia va rămâne un lux, din cauza neînțelegerilor dintre primarul liberal al Constanței și consilierii locali PSD 
Articolul următorPrimarul Sectorului 6 vrea să renoveze un local închis de 20 de ani, devenit adăpost pentru oamenii fără locuință
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”