Foto: Facebook/Primăria Sectorului 6
Foto: Facebook/Primăria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 a făcut anunțul potrivit căruia terenul fostului restaurant American Beer House va fi reamenajat.

Potrivit comunicatului, restaurantul va deveni un centru comunitar pentru tineri.

Primăria și-a justificat afirmațiile, precizând că restaurantul a fost închis de aproximativ 20 de ani, transformându-se, în timp, într-un adevărat focar de infecție. Cu toate acestea, locația a devenit un adăpost pentru oamenii fără locuință

Foto: Facebook/Primăria Sectorului 6

De-a lungul timpului, în anexele a ceea ce a fost odată unul dintre cele mai cunoscute localuri din Sectorul 6, s-au strâns munți de gunoaie. Astfel că, în proximitatea zonei, erau mirosuri pestilențiale.

În această dimineață, am intervenit să curățăm mizeria. Locul era părăsit. În plus, am securizat construcția pentru ca ea să nu mai fie transformată într-un imens tomberon. Dorim să preluăm terenul în administrare, am prevăzut și bani în buget, doar că, deocamdată, proprietarii se află în litigiu cu PMB, încă din 2019”, precizează reprezentanții instituției, pe contul de Facebook.

Foto: Facebook/Primăria Sectorului 6

Reclamațiile internauților: ”Oamenii fără adăpost există și nu au de ales decât să ocupe spațiu fizic în orașul acesta. Și îl ocupă în aceste condiții pentru că nu prea au alternative”

În urma anunțului făcut de Primărie, decizia a fost aspru criticată în spațiul media, mai multe persoane acuzându-l pe Ciprian Ciucu de lipsă de empatie și de faptul că nu oferă o soluție, înainte de a acționa în defavoarea persoanelor vulnerabile.

Tonul din această postare este absolut inacceptabiil pentru o instituție care are în portofoliu asistența socială. Cred că trebuie sa vorbim cu decență și demnitate, în spațiul public, despre cei mai vulnerabili dintre noi, să ne asigurăm că nu facem rău nimănui în tăvălugul curățării și modernizării orașului. Este un discurs care incriminează sărăcia, care asociază persoanele fără adăpost cu ce-i mai rău și mai murdar. Asta fără să cugetăm un pic la posibilele explicații pentru care ei sunt nevoiți să facă asta”, arată Irina Zamfirescu, lector și membru Active Watch, pe contul de socializare.

Reacția Primarului Sectorului 6: ”Îmi cer scuze in numele echipei mele”

Ciprian Ciucu a reacționat imediat după criticile apărute în spațiul media, afirmând că există lacune de comunicare și ar prefea ca sesizările să îi fie transmise personal.

Absolut de acord. Mulțumesc pentru heads-up. Mai avem de îmbunătățit comunicarea in unele aspecte, observația este corectă! Îmi cer scuze in numele echipei mele. Data viitoate (de fapt sper sa nu mai fie o dată viitoare) poti sa imi semnalezi si personal. Mulțumesc”, a transmis primarul Sectorului 6 din București.

Articolul precedentAmenzi în valoare de peste 40 de mii de lei pentru mizeria cruntă din Parcul Cișmigiu. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, într-o altă realitate: „Opinii poate formula oricine”
Articolul următor Cum se împărțea șpaga pentru obținerea permiselor auto în județul Suceava
Jurnalist full-time / Pesimist part-time