Sursă foto: Facebook/Ciprian Ciucu
Sursă foto: Facebook/Ciprian Ciucu

Astăzi, 2 mai, au fost demarate lucrările pentru amenajarea unui nou parc în Sectorul 6 din București.

Prezent a fost și primarul Ciprian Ciucu.

Noul parc, amenajat de la zero, ar putea fi gata într-un an

Edilul a ținut să precizeze că au început lucrările pentru Parcul Liniei, din Cartierul Militari, din zona Lujerului.

Deși a durat foarte mult până la obținerea acestui teren fost industrial, Ciucu a menționat că aria va fi redată comunității sub forma unui parc.

Locuitorii din Militari nu au, efectiv, parcuri. Este o zonă extrem de poluată, știți că este principala poartă de intrare în București, și oamenii nu au unde să meargă. Copiii stau cu părinții sau cu bunicii la bulevard, ceea ce nu este normal”, a precizat, luni, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Potrivit edilului, parcul va avea 42 de mii de metri pătrați și va costa 15,5 milioane de lei.

Este un parc de la zero, pe o fostă zonă industrială. Valoarea investiției este de 15,5 milioane de lei, iar durata lucrărilor este de un an”, a mai declarat Ciprian Ciucu.

De asemenea, noul parc va avea pistă de biciclete. În plus, zone de relaxare vor fi dotate cu hamace și fotolii de tip puf. Vor exista și terenuri de baschet, locuri de joacă pentru copii și câini, dar și o zonă de skatepark.

Arborii, arbuștii și plantele perene vor fi plantați pe o porțiune de 5.000 mp din suprafața parcului. Lucrările se vor termina în 12 luni, iar perioada de garanție este 48 de luni

Parcul va fi unul longitudinal și nu va încurca viitorul proiect privind Trenul Metropolitan, chiar dacă edilul din Sectorul 6 nu vede proiectul lui Nicușor Dan ca fiind unul eficient.

Terenul pe care se amenajează Parcul Liniei se află între Cora Militari și Plaza România.

Acum ma voi concentra pe obținerea unor terenuri în Prelungirea Ghencea (fostele Sere militare) și în Giulesti, zona extinsă a Lacului Morii. Am nevoie de sprijinul Guvernului si sunt sigur ca îl voi primi, pentru ca acele terenuri îi aparțin. Da, tot verde, tot parcuri. Ca să avem și noi, cei din Sectorul 6 locuri unde sa petrecem timp liber de calitate, sa nu mai ne trambalăm prin alte sectoare”, a mai explicat edilul, în urmă cu 2 ore.

Articolul precedentSalvamont: ”Obligația recuperării persoanelor blocate în instalațiile de transport pe cablu aparține, în totalitate, deținătorului instalației”
Articolul următor Record şocant. 56 de maşini au fost vandalizate de un brașovean beat
Jurnalist full-time / Pesimist part-time