Foto: Facebook/Vlad Oprea
Foto: Facebook/Vlad Oprea

Echipele Salvamont din România au precizat, prin intermediul unei postări publicate pe contul de Facebook, că există din ce în ce mai multe persoane rămase blocate în instalațiile de transport pe cablu.

Prin urmare, sunt desfășurate foarte multe acțiuni de salvare și recuperere pentru siguranța acestor turiști.

Totuși, conform reprezentanților, aceste salvări nu intră în atribuțiile Salvamont.

Intervenția salvamontiștilor constă doar în recuperarea persoanelor, după ce acestea au fost coborâte la sol. Această recuperare poate fi din râpe sau din alte locuri accesibile

Echipele vor acorda primul prim ajutor și vor transporta turiștii până la locul unde aceștia pot fi preluați de alte mijloace de transport.

Din păcate vedem că aceștia nu își pregătesc personalul pentru astfel de situații. Se bazează pe alte instituții care, pentru imagine, vin și fac câte un exercițiu, dau impresia că sunt salvatori și că pot fi de folos, dar după ce își fac fotografiile necesare și își câștigă secundă de aur în media, dispar definitiv”, se arată în comunicatul publicat de salvamontiști.

Aceștia au mai precizat că un accident, într-o astfel de situație, ar atrage o cercetare din partea instituțiilor statului. Prin urmare, Salvamont nu are de ce interveni.

Acest lucru poate atrage răspunderea penală a celui care a coordonat echipa de salvatori.

Precizările Salvamont vin în urma declarațiilor oferite de Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia

Este pentru a nu știu câta oară când salvamontiștii noștri trebuie să coboare turiștii din telescaunul vechi din Valea Dorului, care nu are nici un fel de variantă de evacuare în caz de avarie. Sper sa fie ultima oară! Anul viitor va fi gata și Noul telescaun Valea Dorului care aparține Orașului Sinaia. Rușine celor ce dețin astfel de instalații perimate!”, a scris primarul pe contul de Facebook.

Articolul precedentPensia minimă ar putea fi dublată
Articolul următorA început construcția unui nou parc în București, situat în Sectorul 6
Jurnalist full-time / Pesimist part-time