Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat, duminică, la România TV, că pensia minimă în România ar putea ar putea ajunge la 2.500 de lei.

În acest mod, pensionarii ar putea considera că primesc o pensie decentă, este de părere ministrul.

Marius Budăi, despre majorarea pensiei minime din România: ”O pensie decentă ar trebui să fie, probabil, undeva la 2.500 de lei”

De acolo în sus să putem discuta de alt sistem de pensii, dar asta se va putea rezolva când vom implementa noua lege a pensiilor. Până atunci, sigur că ne gândim ce mai putem să facem până la sfârşit de an pentru că inflaţia în Europa şi în lume are un avans considerabil!”, a adăugat acesta, conform Știri pe Surse.

De asemenea, ministrul Muncii a precizat că, la momentul actual, sunt căutate soluţii pentru ca această majorare să aibă loc în anul 2022. Totuși, Marius Budăi a pus accent pe faptul că nu vrea să ofere nicio speranță pe care, ulterior, Guvernul nu o poată îndeplini.

Ministrul Muncii, despre pensia minimă care a fost deja majorată: ”Nu este suficient”

Conform declarațiilor oferite, pensiile au fost majorate, anul acesta, cu 10% şi cele minime, cu 25%.

Nu este suficient. Suntem conştienţi că nu este suficient. Nici nu le lăudăm cu faptul că le-am majorat.

Suntem conştienţi că necesităţile sunt mari şi că problemele în acestă perioadă sunt mult accentuate faţă de cum erau înainte de apariţia acestor crize, vorbim de criza pandemică, de criza preţurilor la energie, la alimente şi iată acum a mai venit şi acest război nedrept şi ne îndreptăm spre o altă criză”, a precizat ministrul Muncii, la România TV.

Articolul precedentSute de mii de șoferi vor rămâne fără polițe de asigurare începând cu 11 mai
Articolul următorSalvamont: ”Obligația recuperării persoanelor blocate în instalațiile de transport pe cablu aparține, în totalitate, deținătorului instalației”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time