Sursa: Facebook

Marius Budăi a declarat, la Digi24, că nu este de acord cu amendamentul propus de parlamentarii USR, prin care banii proveniți din exploatarea gazelor din Marea Neagră să ajungă în Pilon 2 de pensii.

„Eu nu agreez acel amendament, nu am citit argumentele lor, aştept să particip la discuţii, niciodată nu o să spun nu unei idei până nu am toate informaţiile şi vom vedea apoi şi decizia în coaliţie”, a spus ministrul Muncii, potrivit sursei citate.

De asemenea, oficialul a vorbit și despre propunerea lui Cîțu prin care ar urma să se reducă CAS-ul. Acesta a explicat faptul că nu există niciun fel de studiu de impact în spate pentru ca această decizie să fie pusă în practică.

Ce se întâmplă cu banii proveniți din exploatarea gazelor din Marea Neagră

Nu cred că este momentul acum să dezechilibrăm mai tare sistemul. Eu trebuie să apăr sistemul de pensii. Din punctul meu de vedere, nu cred că este momentul acum”, a mai spus Budăi.

Totodată, ministrul Muncii a mai spus că pachetul „Sprijin pentru România” nu reprezintă un succes neapărat, dar era „absolut necesar.” Mai mult, oficialul a spus că țara noastră nu se află neapărat într-o criză economică, ci mai degrabă într-o situație delicată din cauza războiului ruso-ucrainean.

„Uitați-vă ce se întâmplă în Ucraina. Avem societăți comerciale care sunt în risc pentru că lanțurile de aprovizionare au fost întrerupte. Trebuie să ne gândim la mediul de afaceri dar și la acele categorii vulnerabile de cetățeni, să nu le lăsăm la marginea societății”, a precizat ministrul Muncii.

Oficialul a reamintit faptul că încă din prima lună de guvernare, Guvernul a intervenit cu măsuri care să sprijine populația.

(…) După care am revenit cu măsurile de la 1 aprilie. Putem să discutăm dacă era necesar mai mult, cu siguranță era. De aceea aveți un război al meu de a modifică PNRR”, a mai spus Marius Budăi.

Citește și: Ministrul Marius Budăi: Reducerea CAS cu 5% trebuie să se decidă politic

Articolul precedentRomânia a donat Ucrainei 11 ambulanţe pentru evacuarea răniților
Articolul următorVeterinarii trag un semnal de alarmă: Au fost descoperite tentative de trafic al cărnii de câine prin substituirea cărnii de ovine
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.