Ministrul Marius Budăi: Reducerea CAS cu 5% trebuie să se decidă politic

Măsura trebuie aprobată de coaliţie

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni că reducerea contribuţiei pentru asigurări sociale (CAS) cu un procent de 5% va fi pusă în aplicare dacă la nivelul coaliției va fi aprobată această măsură.

„Dacă decide coaliţia, o punem în aplicare. Nu e o decizie pe care să o ia un ministru sau altul. Să se decidă politic şi vă comunic tot ce trebuie despre ea. Este o chestiune de Cod Fiscal însă, iar Codul Fiscal nu e la Ministerul Muncii”, a declarat luni ministrul Muncii, Marius Budăi.

Ministrul Marius Budăi a precizat că o organizație patronală dar și unele sindicate se opun acestei măsuri.

„Am văzut chiar şi o organizaţie patronală care se opune pentru moment acestei măsuri. Sindicatele au dreptate, se adânceşte într-adevăr deficitul, dar să nu panicăm oamenii, nu le scad pensiile. Nu înseamnă că pe viitor vor avea o pensie mai mică cei care contribuie acum”, a declarat Marius Budăi.

Ce au propus parlamentarii PNL

Parlamentarii PNL au prezentat săptămâna trecută un amendament pentru modificarea Codului Fiscal, care include reducerea contribuţiei pentru asigurări sociale cu 5%.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat luni că încearcă să îi convingă pe partenerii din coaliţia de guvernare să fie de acord cu reducerea CAS cu 5%. Potrivit liderului PNL, sunt mai multe scenarii pe masă. Florin Cîţu a precizat că reducerea CAS este măsura care ajută pe toată lumea şi nu face discriminări.

„Eu am văzut tot felul de propuneri care vin pentru un anumit sector sau altul. Nu mi se pare normal. PNL vrea să îi ajute pe toţi românii, pe toţi angajaţii din România, nu doar pe unii sau pe alţii în funcţie de ce ministru are mai multă putere de convingere. (…) Mai sunt şi alte măsuri pe masă. În acelaşi timp, iarăşi nu pot să fiu de acord cu măsuri care cresc veniturile doar în sectorul bugetar, pentru că asta înseamnă implicit taxe mai mari pentru cei din sectorul privat şi nu putem să susţinem aşa ceva”, a declarat Florin Cîţu.

Guvernul rus, avertisment către cetățeni

Articolul precedentOdesa reprezintă următoarea ţintă a trupelor ruseşti
Articolul următorMinistrul Mediului: Calitatea aerului din România nu este afectată din cauza bombardamentelor din Ucraina