Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, îndeamnă la responsabilitate, precizând că apa trebuie folosită cu măsură, indiferent de județ.

Afirmațiile vin în contextul în care prognozele meteorologice arată că, în următoarele două săptămâni, România se va confrunta cu foarte puține precipitații, iar temperaturile vor fi în creștere.

 Tanczos Barna: ”Apa trebuie utilizată cu responsabilitate”

În multe zone ale țării ne confruntăm deja cu secetă, sunt localități unde apa potabilă devine din ce în ce mai prețioasă. De aceea, apa trebuie protejată și utilizată cu responsabilitate doar pentru scopul în care este furnizat. Măsurile de restricționare a consumului vin exact in sprijinul, în protejarea resursei și asigurarea apei potabile pe termen mediu si lung”, a transmis ministrul Mediului. 

Incendiile de vegetație sunt tot mai dese din cauza secetei, dar și din cauza inconștienței oamenilor

Ministrul Mediului a vorbit și despre prevenirea incendiilor de vegetație, insistând ca românii să fie mai responsabili și explicând faptul că incendierile miriștilor și a resturilor vegetale reprezintă acte interzise prin lege.

Mai mult, Tanczaos Barna le-a explicat cetățenilor că niciodată nu trebuie lăsat focul nesupravegheat în apropierea pădurilor.

Având în vedere riscurile, Romsilva a adoptat a serie de măsuri pentru protejarea pădurilor, precum sporirea acțiunilor de patrulare si supraveghere a fondului forestier si a lizierelor pădurilor, întreținerea liniilor izolatoare, colnicelor si șanțurilor de minim sanitar”, se precizează în textul distribuit pe pagina de Facebook.

Articolul precedentConflict între RAR Constanța și administrația locală din cauza unui parc.  RAR ar putea rămâne fără sediu de luna viitoare
Articolul următorUn medic reacționează la criticile lui Buhnici: ”V-aș lua cu mine într-o maternitate să vedeți prin câte chinuri trece o gravidă după nouă luni de sarcină”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time