Sursă foto: Facebook/Poliția Sibiu
Sursă foto: Facebook/Poliția Sibiu

Un bărbat din Sibiu, în vârstă de 68 de ani, a primit o amendă în valoare de 3.000 de lei pentru abandonarea unei pisici.

Reprezentanții Asociației pentru protecția animalelor ”Animal Life” au sesizat polițiștilor Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, faptul că, pe Calea Dumbrăvii, la ieșire din municipiul Sibiu, un bărbat a abandonat, într-o cutie de carton, o pisică cu 4 pui.

În urma discuțiilor purtate cu membrii ”Animal Life”, persoana în cauză a fost de acord ca reprezentanții asociației să captureze pisica, mama puilor, urmând să fie sterilizată. După, pisica i-ar fi fost returnată, dar bărbatul a luat în autoturism cutia cu cei 4 pui.

Bărbatul a abandonat pisica în centrul de sterilizare din comuna Șura Mare din Sibiu, despărțind-o de puii care nu au mai fost găsiți

Într-un 2022 în care se practică încă abandonarea animalelor pe marginea drumului e greu să mai crezi în umanitate și omenie! Trist…Pisicuța poate fi adoptată din adăpostul prietenilor noștri din Asociația ”Animal Life” Sibiu”, au transmis polițiștii pe pagina de Facebook.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au demarat verificări în vederea identificării bărbatului și aplicării măsurilor legale.

Din cercetările efectuate a rezultat că este vorba despre un bărbat în vârstă de 68 de ani, din municipiul Sibiu, acesta declarând că a abandonat ulterior puii de pisică pe raza localității Apoldu de Jos. Din păcate, nu s-a reușit găsirea puilor în zona indicată”, se precizează în comunicatul emis de polițiști.

S-a luat măsura sancționării contravenționale a sibianului pentru cele două fapte de abandon, cu amendă în valoare de 3.000 lei, conform prevederilor Legii nr. 205/2004 R, privind protecţia animalelor

Lucrătorii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor sancționează cu fermitate orice încălcare a prevederilor legale în domeniul protecției animalelor, în special abandonarea şi/sau alungarea unui animal a cărui existenţă depinde de îngrijirea omului și atrag atenția cu privire la faptul că, în cazul câinilor, fapta constituie infracțiune și se pedepsește conform art. 14, alin. (2) din O.U.G. nr. 155 din 21 noiembrie 2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă penală de la 1.000 lei la 10.000 lei şi confiscarea câinilor.

Articolul precedent Specialiștii în climatologie avertizează: Europa se confruntă cu călduri fără precedent, episoade care vor apare la fiecare trei ani 
Articolul următorConflict între RAR Constanța și administrația locală din cauza unui parc.  RAR ar putea rămâne fără sediu de luna viitoare
Jurnalist full-time / Pesimist part-time