Preluare Digi 24

Consiliul Naţional al Elevilor critică faptul că nu a fost lansată o propunere de structură pentru anul școlar viitor și solicită ministrului Cîmpeanu măsuri concrete care să răspundă nevoilor elevilor.

De asemenea, aceștia au declarat că e nevoie de discuții cu partenerii de dialog social în cel mai scurt timp.

Răspunsul elevilor vine după ce Sorin Cîmpeanu a propus modificarea perioadelor alocate cursurilor pentru anul școlar 2022-2023, prin introducerea unei vacanţe în luna octombrie şi reintroducerea vacanţei din luna februarie, cunoscută drept vacanţa intersemestrială.

„Structura anului şcolar nu trebuie să se muleze pe dorinţele operatorilor din turism”

Totodată, elevii au transmis ministrului Educației că un număr mai mare de zile de școală nu înseamnă și o calitate mai bună a actului educațional, precizând că aceasta este dată de mai mulți factori, precum relevanța conținuturilor și competențele profesorilor în relația cu elevii.

„Ministerul Educaţiei ar trebui să trateze cu prioritate problematica planurilor-cadru de liceu şi a reformelor necesare în sistemul de evaluare al elevilor, care, odată reformate, vor aduce o reală schimbare a învăţământului românesc”, au precizat cei de la Consiliul Național al Elevilor, potrivit news.ro.

De asemenea, elevii au amintit faptul că educația reprezintă piatra de temelie a oricărui stat, motiv pentru care nevoile sistemului de învățământ și interesele elevilor trebuie să fie luate în considerare. Mai exact, aceștia solicită din partea ministrului Educației să cheme la consultări reprezentanții profesorilor, părinților și elevilor pentru a identifica o structură echitabilă a anului școlar.

„Experienţele trecutului ne arată că deciziile care nu răspund cu adevărat nevoilor din teritoriu nu fac altceva decât să adâncească problemele cu care elevii, profesorii şi părinţii se confruntă zi de zi”, au transmis elevii.

Robert Avram, preşedintele interimar al Consiliului Naţional al Elevilor, a declarat că Ministerul Educației nu trebuie să mai amâne consultările cu partenerii de dialog social.

„Aşteptăm cu interes din partea decidenţilor o propunere concretă şi asumată, care să asigure predictibilitate, echitate şi echilibru, caracteristici esenţiale pentru o structură centrată cu adevărat pe elev şi pe nevoile acestuia, aşa cum ne place să o caracterizăm”, a spus Robert Avram.

Reamintim că anul școlar 2022-2023 vine cu o noutate, mai exact săptămâna verde, unde elevii vor învăța în afara școlii lucruri despre mediu.  

Sorin Cîmpeanu vrea un an școlar echilibrat

Articolul precedentUniunea Europeană și acordul global pentru prevenirea noilor pandemii
Articolul următorLucian Bode: „Nu ne fac cinste cazurile de corupţie care erodează încrederea cetăţenilor”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.