Lucian Bode: „Nu ne fac cinste cazurile de corupţie care erodează încrederea cetăţenilor”

Ministrul a afirmat că nimeni nu este mai presus de lege.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că în lupta anticorupțe, structurile MAI sunt primele care „își fac curățenie în propria curte.”

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul a precizat că mediul de integritate trebuie continuu protejat și cultivat de toate instituțiile statului, aceasta fiind condiția esențială pentru construirea unor organizații credibile.

„Am participat astăzi la evenimentul de bilanţ a activităţii desfăşurate, în anul 2021, de Direcţia Generală Anticorupţie, o structură esenţială a Ministerului Afacerilor Interne şi parte importantă a sistemului imunitar al MAI. Mediul de integritate trebuie protejat şi cultivat de către toate instituţiile statului, fiind o condiţie esenţială pentru a câştiga încrederea cetăţenilor şi pentru a construi organizaţii credibile”, a scris Lucian Bode.

„Legea este lege pentru toţi”

De asemenea, demnitarul a mai susținut că imaginea instituțională a MAI trebuie să fie protejată, reamintind că nimeni nu este mai presus de lege.

„Doar în acest mod, imaginea instituţională a MAI este protejată şi interesele cetăţeanului apărate. Am accentuat faptul că nu este permisă nicio concesie, astfel că legea este lege pentru toţi. În structurile MAI este loc doar pentru angajaţi integri”, a spus ministrul de Interne.

Totodată, Lucian Bode a declarat că profesioniștii din cadrul DGA trebuie să își continue acțiunile de combatere a corupției pentru consolidarea încrederii cetățenilor în structurile Ministerului Afacerilor Interne.

„Nu ne fac cinste cazurile de corupţie care erodează încrederea cetăţenilor în instituţii şi compromit eforturile angajaţilor oneşti. Le-am solicitat profesioniştilor din cadrul DGA să continue cu fermitate acţiunile de prevenire şi combatere a corupţiei şi să rămână independenţi faţă de orice posibile presiuni şi imixtiuni care ar putea să îi deturneze de la misiunea încredinţată”, a conchis ministrul Bode. 

Reamintim că Direcția Generală Anticorupție (DGA) a fost înființată cu scopul de a se ocupa de prevenirea și combaterea corupției în cadrul MAI. Instituția a fost susținută de Uniunea Europeană și creată prin legea nr 161/2005 cu ajutorul unor specialiști din Regatul Unit și Spania.

De asemenea, DGA stabilește relații de cooperare cu organisme publice sau private pentru a preveni corupția din societatea românească.

Lucian Bode: „Ce am văzut în aceste zile în Parlament este dincolo de orice limită a bunului simţ”

Articolul precedentConsiliul Naţional al Elevilor: „Structura anului şcolar necesită propuneri concrete”
Articolul următorCioloş: “Virgil Popescu a devenit victima extremiștilor”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.