Foto PeRol

Parlamentul a aprobat cu majoritate de voturi înființarea comisiei de anchetă pentru stabilirea cauzelor creșterii alarmante a prețului la energie și gaz. Solicitatea de înființare a acestei comisii a venit din partea social democraților, care au transmis săptămâna trecută că își doresc ca printre cei ce se vor prezenta la audieri să fie și ministrul Energiei, Virgil Popescu, dar și reprezentanții ANRE.

De altfel, chiar Virgil Popescu a declarat, joi, că a votat pentru înființarea comisiei, mai mult, că își dorește să se stabilească cauzele pentru care prețul la energie electrică și gaze a crescut, Totodată, a ținut să dea asigurări că este la Ministerul Energiei, mai mult, că își va duce mandatul până la capăt, astfel încât cei peste 20 de ani de energie, de sistem energetic în care nu s-a mai construit nimic nou, va fi dat uitării.

Acesta este adevărul, nu s-a mai pus nimic nou în funcție din 2015, de la regenerabile. Ori acesta este unul dintre motive. M-aș uita în urmă cine au fost miniștrii Energiei. Sunt întru totul de acord cu această comisie și îi asigur că voi veni, și în calitatea mea de deputat, dar voi veni și din calitatea de ministru, să explic și din perspectiva Ministerului, ce se întâmplă în sistemul energetic național. Sunt convins că alături de toți colegii din Parlament vom găsi soluții ca și românii să fie protejați. La Minister, în momentul de față, lucrăm la o ordonanță pentru a proteja milioane de români la creșterea prețului la energie. Nu vorbim numai de consumatorul vulnerabil

a declarat Virgil Popescu, printr-o intervenție telefonică, în plenul reunit al Parlamentului

„De obicei nu ne băgăm în chestiunea asta, cu comisiile de anchetă”

Joi, liderul deputaţilor AUR, George Simion, şi-a exprimat susţinerea, în plen, faţă de inţiativa parlamentarilor social-democraţi, apreciind că activitatea acestei comisii parlamentare de anchetă trebuie să înceapă cât mai curând. „Propun chemarea în plenul reunit al celor două camere al preşedintelui ANRE, care are un salariu care ajunge undeva la 12.000 de euro”, a spus Simion, care a cerut supunerea la vot a propunerii sale.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a subliniat că importantă este înfiinţarea comisiei, care are ca obiect principal de activitate verificarea modalităţii prin care preţurile la energie şi al gaze naturale au explodat. „Nu se poate supune votului invitarea cuiva într-un plen. În primul rând, acel plen trebuie convocat. (…) Eu cred că în acea comisie trebuie să chemăm pe toată lumea, inclusiv pe şeful ANRE să ne explice de ce au crescut preţurile”, a arătat Simonis.

Liderul grupului minorităţilor naţionale din Parlament, Varujan Pambuccian, a anunţat că de această dată, parlamentarii grupului vor vota în favoarea înfiinţării comisiei. „Noi de obicei nu ne băgăm în chestiunea asta, cu comisiile de anchetă, vom vota înfiinţarea comisiei de anchetă, vom participa la ea”, a spus Pambuccian.

PSD vrea comisie de anchetă și audierea ministrului Energiei, Virgil Popescu

Articolul precedentFlorin Cîțu cere demisia șefilor de la Senat și Camera Deputaților
Articolul următorVali Ionescu Caciuriac, repusă pe postul de președinte al CS Rapid