Sursa: Facebook

Poliţiştii locali protestează astăzi în faţa Guvernului, având mai multe solicitări de natură financiară, dar şi modificarea unor prevederi legale care îi privesc.

Campania se intitulează „#șinoiexistăm”, pe lista nemulțumirilor polițiștilor locali fiind un număr de patru revendicări.

Potrivit Federației Naționale a Sindicatelor Unite din Poliția Locală România, afiliată la Blocul Național Sindical, acțiunea de protest va dura trei ore, între orele 10.00 și 13.00, mitingul fiind aprobat de Primăria Municipiului Bucureşti.

Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală România solicită: Aplicarea condițiilor de muncă, prevăzute de Legea Poliției Locale nr. 155/2010, pentru polițiștii locali; acordarea valorilor normelor de hrană obligatorii, pentru personalul poliției locale conform Ordinului MDPLA nr. 893/2023, O.G. Nr.26/1994 și H.G. nr. 1474/2009; acordarea unei compensații financiare personalului poliției locale, pentru munca desfășurată în zilele de week-end și sărbători legale; modificarea prevederilor O.U.G. nr. 63/2010, în sensul înlocuirii sintagmei 1 post/1000 locuitori/ cu 1polițist local/1000 locuitori.

Blocul Național Sindical reamintește că, la începutul lunii decembrie 2023, Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală a demarat o campanie publică pentru a atrage atenția importanței existenței polițiștilor locali în societate”, anunţă sindicaliştii.

Articolul precedentPrefectul din Prahova apelează la Corpul de Control al premierului în cazul străzii surpate din Slănic, denunțând „atitudinea ostilă” a reprezentanților CJ
Articolul următorLe-a arătat ȘOBOLANUL DGSE!