PSD vrea comisie de anchetă și audierea ministrului Energiei, Virgil Popescu

„S-a ajuns prea departe în toată această nebunie de creştere de preţuri”

PSD se implică în scandalul liberalizării pieței energiei și pe fondul creșterii alarmante a prețurilor solicită înființarea unei comisii de anchetă la nivelul Parlamentului, în cadrul căreia să fie audiați ministrul Energiei, Virgil Popescu, precum și președinții de la Consiliul Concurenței, Protecția Consumatorului și ANRE.

„Creşterea explozivă a preţurilor la energie şi la gaze a fost principalul subiect al discuţiei noastre de astăzi, din şedinţa grupurilor reunite, şi am decis să solicităm înfiinţarea unei comisii de anchetă la nivelul Parlamentului, cu audierea ministrului Energiei, Virgil Popescu, a preşedintelui Consiliului Concurenţei, a Protecţiei Consumatorului şi ANRE. Noi credem că s-a ajuns prea departe în toată această nebunie de creştere de preţuri. Oamenii, pe de o parte, au aceleaşi salarii, aceleaşi pensii, copiii au aceleaşi alocaţie, pentru că, aşa cum toţi românii ştiu, toate aceste lucruri au fost îngheţate de premierul Cîţu. În schimb, pe de altă parte, avem creşteri foarte mari la facturile de energie şi gaze naturale, care aproape s-au dublat, alimentele se scumpesc de la o zi la alta, la fel şi preţul benzinei”, a declarat Sorin Grindeanu luni, după ședința Consiliului Politic Național al PSD.

Totodată, Grindeanu a subliniat importanța implementării Legii consumatorului vulnerabil, nu de la data propusă de Cîțu (1 ianuarie 2022), ci chiar din octombrie 2021, mai mult, îl acuză pe premier de faptul că nu vrea să reducă TVA-ul la utilități, așa cum a solicitat Asociația Furnizorilor de Energie. „Nu vrea decât să preia şefia PNL-ului, aceasta este singura prioritate pe care o are prim-ministrul în acest moment, nu protejarea românilor faţă de dublarea facturilor”, a mai susţinut Sorin Grindeanu.

PSD pune moțiune de cenzură în „stand by”

Moțiunea de cenzură pe care PSD o anunțase cu „surle și trâmbițe” este pusă în așteptare, până la momentul în care social democrații vor avea cele 234 de voturi necesare ca aceasta să treacă. Decizia a fost luată în unanimitate, Marcel Ciolacu făcând precizarea că în acest moment opoziția are 204 voturi. „Un guvern nu poate să cadă decât printr-o moțiune în parlament sau milioanele de români să iasă pe stradă și se ceară demisia acestui guvern. Nu există altă cale”, a declarat liderul PSD, care a adăugat că nu vrea să depună o moțiune doar pentru spectacol politic.

„Domnul prim-ministru Cîțu ar fi trebuit să fie plecat de cel puțin o săptămână din fruntea Guvernului. Ori prin demisie, ori să i se ceară demisia în cazul în care nu ai responsabilitatea de a-ți da demisia, de cel care l-a susținut și care și-a dorit această coaliție a pierzătorilor, președintele Klaus Iohannis. Motivele principale sunt explozia prețurilor, gestionarea dezastruoasă a campaniei de vaccinare și pe de altă parte faptul că avem un prim-ministru penal condamnat și țepar dovedit. Din punctul nostru de vedere s-a ajuns mult prea departe”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Fostul ministru al Sănătății, dezvăluiri privind demisia sa

Articolul precedentFostul ministru al Sănătății, dezvăluiri privind demisia sa
Articolul următorOrban e convins că va câștiga alegerile PNL, chiar dacă recunoaște că are susținere mai mică decât Cîțu