Sursa: Facebook

La mai bine de un an de când a părăsit cea mai înaltă poziție din Ministerul Sănătății, liberalul Victor Costache a dezvăluit ce a stat în spatele demisiei sale.

Medicul Costache, acum în vârstă de 47 de ani, a condus Ministerul Sănătății grație încrederii lui Ludovic Orban, începând cu noiembrie 2019, când PNL a preluat guvernarea. A prins prima parte a pandemiei de coronavirus, pentru ca să își dea demisia aproape inexplicabil în martie 2020, motivele fiind divulgate abia aseară, în cadrul unei emisiuni de la Antena 3.

Pe scurt, cel care l-a propulsat în funcție l-a și „convins” că e mai sigur să părăsească ministerul. Din declarațiile lui Victor Costache reiese că Orban îl bănuia de fraternizare cu „inamicul”, respectiv cu PSD. Astfel, plecarea lui Costache a devenit iminentă după ce a început să susțină testarea în masă, adică o temă lansată la acea vreme de PSD și de Adrian Streinu Cercel.

Mi s-a cerut demisia de către Ludovic Orban și ăsta e momentul să o declar și să o recunosc la mai bine de un an de la acest episod.

Unul din motive a fost testarea în masă și faptul că, preluând acest mesaj și această inițiativă a domnului profesor Adrian Streinu Cercel, cu care am colaborat extraordinar de bine și pe care îl respect, am fost într-un fel acuzat de fraternizare cu opoziția, cu PSD.

Vreau să spun că în medicină nu există o poziție sau o guvernare. În medicină există interesul pacienților și a oamenilor”, a declarat fostul ministru al Sănătății pentru sursa citată.

Articolul precedentOrban, de acord cu UDMR privind pensiile speciale ale primarilor
Articolul următorPSD vrea comisie de anchetă și audierea ministrului Energiei, Virgil Popescu