Premierul Florin Cîțu pare a fi pe „cai mari” și în pragul „debarcării” sale de la vârful Guvernului le cere demisia șefilor de la Senat, Anca Dragu, și Camera Deputaților, Ludovic Orban. Cu condiția ca CCR să îi dea dreptate în legătură cu moțiunea de cenzură ce îl vizează. Totodată, Cîțu a ținut să sublinieze că nu este vorba de vreu blat între „aripa Cîțu” și PSD în privința moțiunii.
„Nu am discutat cu preşedintele PSD Marcel Ciolacu. Nu există niciun blat cu PSD. Eu am spus şi ieri (n.r. – miercuri), vă repet, este o ipocrizie acum prezentată în spaţiul public, şi cred că singurul preşedinte de partid care a spus că este ok să negocieze şi să semneze o moţiune cu PSD este domnul Dan Barna, el a spus că este Ok, şi cu AUR, şi cu PSD, dar să fie o moţiune. Nici un alt preşedinte de partid, din ce ştiu eu, cred că şi domnul Cioloş a fost, domnul Dan Barna şi domnul Cioloş. În ceea ce ne priveşte, noi avem şi o hotărâre a Biroului Politic Naţional, fără guvernare cu PSD”, a declarat Florin Cîțu după ședința de guvermn de joi.
Totodată acesta a afirmat faptul ă fiecare formațiune are strategia sa cu privire la moțiunea de cenzură, mai mult, a lansat și un atac direct la adresa adversarului său în cursa internă din cadrul PNL. „Strategia noastră este strategia noastră. Dar eu vreau să va spun altceva, pentru că am văzut şi astăzi în Parlamentul României o decizie – noi, știți foarte bine, ieri am sesizat Curtea Constituțională, eu aș spune așa: cred că, dacă decizia Curții Constituționale ne dă nouă dreptate, voi veni public și voi cere demisia președintelui Camerei Deputaților și Senatului, pentru ceea ce au făcut în această perioadă, deci dacă decizia Curţii Constituţionale este favorabilă nouă, voi cere demisia celor doi”, a spus Florin Cîțu, la Palatul Victoria.
Orban a reacționat la „solicitarea” lui Cîțu
Președintele PNL, Ludovic Orban a reacționat la declarația lui Cîțu și a precizat că „din bun simţ măcar, aducându-şi aminte că eu l-am susţinut la vremea respectivă să ajungă în toate poziţiile pe care le-a obţinut, de lider de grup la Senat, ministru de Finanţe şi de premier, ar putea să se abţină de la astfel de comentarii împotriva preşedintelui PNL”.
Vă reamintim faptul că moțiunea de cenzură a fost citită, astăzi, în plenul reunit al celor două Camere, iar potrivit Art 113 din Constituție, la trei zile după acest moment, moțiunea va trebui dezbătută și votată.
Pentru premierul Florin Cîțu aceasta este a doua moțiune de cenzură care îl vizează, după cea depusă de social democrați, în luna iunie. La acel moment, moțiunea de cenzură a avut 201 voturi „pentru” din cele 202 totale, iar pentru a trece era nevoie de 234 de voturi.