Sursa: Facebook. photo: Gönczy Tamás

Senatorul UDMR Cseke Attila, fost ministru al Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice până în momentul în care s-a format actuala coaliție de guvernare, vrea să fie președinte al Consiliului Județean (CJ) Bihor.

Duminică, Cseke Attila, care este și preşedinte al UDMR Bihor, şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al CJ Bihor, împreună cu deputata Biro Rozalia, cu care ar vrea să facă echipă ca primar al municipiului Oradea.

Cineva trebuie să mă reprezinte mereu, spunea tatăl meu când eram student. Cineva ar trebui să reprezinte mereu cauza maghiară, cred și eu în asta. În doar câteva zile, peste 25 de mii de maghiari din Bihor au susținut decizia mea de a solicita funcția de președinte al Consiliului Județean Bihor.

Am depus semnăturile în prezența președintelui RMDSZ Kelemen Hunor. Multumesc pentru sustinere! Împreună, vom învinge!”, este mesajul lui Cseke Attila.

În vârstă de 51 de ani, senatorul UDMR este născut în acest județ, iar la alegerile din 2020 a fost ales senator de Bihor. Acum, Cseke Attila vrea să îi ia locul liberalului Ilie Bolojan, care deține această funcție din 2020.

Un viitor sigur și predictibil pentru Oradea și județul Bihor! Astăzi am depus semnăturile de susținere și listele de candidați pentru alegerile locale: în Oradea, Biró Rozália candidează pentru funcția de primar, iar Cseke Attila candidează pentru președinția Consiliului Județean Bihor. Să avem o voce puternică în Europa și forță în județul Bihor! Învingem împreună!”, transmite UDMR pe Facebook.

Cseke Attila a mai fost ministru – dar al sănătății, în alte două guverne, însă în primul său mandat, activitatea de ministru este cunoscută mai ales pentru că a dispus închiderea mai multor spitale orășenești, care erau deja folosite mai mult ca aziluri de bătrâni.

Articolul precedentPopescu Piedone: Revitalizare Urbană și Inovație – noul plan ambițios pentru București se concentrează pe sustenabilitate și eficiență
Articolul următorAcuzații de fals în listele electorale la adresa SOS, de la un fost ministru al Justiției