Percheziții la traficanți de droguri, coordonați de un cunoscut interlop arădean

Au fost descoperite importante cantități de droguri dar și arme albe.

O rețea de distribuție de droguri, la nivel național, care era coordonată de un interlop arădean, Uțu Rohozneanu, zis Împăratu, cu ramificații în mai multe județe din țară, a fost destructurată de polițiștii din cadrul IGPR – D.C.C.O. – Serviciul Antidrog și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat 16 percheziții domiciliare, în județele Arad, Bihor și Vâlcea. Este vorba de o cauză care vizează destructurarea unei importante grupări infracționale organizate, care se ocupa cu distribuirea de droguri de risc și mare risc, respectiv cannabis, cocaină și MDMA (ecstasy). Drogurile erau vândute doar unor persoane de încredere, pentru a fi păstrat caracterul conspirat al tranzacțiilor.

Arme albe, descoperite la descinderile domiciliare

 Astfel, în perioada 30 martie – 7 aprilie 2022, gruparea ar fi vândut aproximativ 200 de grame de cocaină și peste 5.000 de pastile de MDMA. Pentru a împiedica descoperirea activității infracționale, transporturile de droguri ar fi fost efectuate doar după verificarea înainte a traseului, a locațiilor folosite pentru depozitare și a locurilor unde urmau să aibă loc tranzacțiile.

La perchezițiile domiciliare efectuate la membrii grupării, au fost descoperite importante cantități de droguri ce erau pregătite pentru distribuție, dar și arme albe. La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală vor fi conduse, pentru  audiere, 7 persoane, suspectate că ar fi implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. și de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Documentele de stare civilă se vor putea primi online

Articolul precedentȘoferii STB protestează, acuzând concedierea a 222 angajați
Articolul următorAeroportul din Iași va fi extins cu fonduri europene