Lovitura lu Tache

Cele prin care dezvăluiam cât de puternic ”se zdruncină șandramaua” miliardarilor din Toflea, Gruia Stoica și Vasile Didilă. Cel dintâi fugind să își mute afacerile la Budapesta nu atât pentru facilitățile legendate că le-ar fi primit din partea lui Victor Orban însuși, cât mai degrabă pentru ”legăturile primejdioase” întreținute de către chiar oamenii săi de încredere de la vârful propriului imperiu financiar cu ”niște afaceriști ruși”… Din categoria celor ”care nu uită și nu iartă”… Mai ales atunci când partenerii de afaceri nu își țin partea lor de ”deal”…

Iată însă că, atâta timp cât NIRO nu mai ridică niciun deget pentru a interveni în sprijinul lui – și bine face! – cuplul Gruia Stoica – Vasile Didilă chiar că are de ce să intre în fibrilații.

Fiind suficient astfel să amintim doar că, în dosarul mai sus amintit, se judecă deschiderea procedurii de insolvență împotriva companiei lui Vasile Didilă.

Iar din acest ”moment zero” al inclusiv foarte posibilei puneri sub sechestru, lucrurile se complică îngrijorător. Pentru că, așa după cum insistam într-o ”Lovitură” anterioară, Gruia Stoica ar avea un ”Plan B” de rezervă pentru a își pune averea la adăpost. Unul cel puțin ”nebun”, la prima vedere. Și anume acela de a își ”dona” averea Lojei Masonice ”STEAUA DUNĂRII” din Galați!

Totul după ce același Gruia Stoica a ”investit” masiv nu doar în tatăl său, Vasile ”Gică” Răducan, dar și în fratele Vasile Didilă.

Numai că încrederea orbească în ”frățiori” s-ar putea să îl coste scump pe credulul Gruia. Cel care poate că înainte ar trebui să se asigure mult mai temeinic dacă se mai află sau nu sub ”protecția totală” a ”frățiorilor”… Și pentru ca nu cumva tocmai ”frățiorii” să ”îi pună șorțulețele în cap”. Atât lui, cât și fratelui Didilă. Cel care deja tremură pentru afacerea sa…

Nu de alta, dar liniștea de care se bucură Sorin Blejnar poate nu ar trebui să îl bucure chiar atât de mult pe Gruia Stoica. Cu toate că, după cum se poate documenta inclusiv operativ oricând, miliardarii din Toflea, frații Gruia Stoica și Vasile Didilă nu sunt decât ”creațiile” de acum bătrânului combinator Blejnar.

Cel care, după ce și-a ispășit ”cu brio” pedeapsa din prima condamnare, a fost apoi achitat în celălalt dosar, în care era acuzat că a primit o mită de 1,2 milioane de euro. Cu tot cu vameșul Viorel Comăniță.

Așa că Blejnar chiar nu ar avea de ce să își strice liniștea vieții patriarhale din Primăverii… Adevăratul ”păpușar” din spatele miliardelor strânse ”cu fierul vechi” de Gruia și Didilăfiind cel care, la o adică, la fel cum i-a ridicat pe băieții lui ”Gică” Răducan, tot la fel îi și poate doborî…

Articol preluat din ASI-România

VIALovitura lu' Tache
SURSĂASI-România
Articolul precedentGrevă la Registrul Comerțului
Articolul următorScandal în Camera Deputaților: vicepreședintele cere sancționarea unui deputat de etnie italiana