Sursă foto: Facebook/Aeroport Iași/Marius Gerber
Sursă foto: Facebook/Aeroport Iași/Marius Gerber

Aeroportul Internațional Iași va avea un nou terminal, până la finalul anului 2023.

Ieri, 4 mai, a fost semnat la Consiliul Județean (CJ) Iași contractul de finanțare pentru proiectul de modernizare a Aeroportului.

Aeroportul din Iași va beneficia de un nou terminal, iar parcarea existentă va fi extinsă

Noul terminal va avea o suprafață de 31.000 de metri pătrați, fiind desfășurat pe trei niveluri – subsol, parter și etaj. Tot în cadrul proiectului va fi mărită și parcarea aeroportului, de la aproximativ 300 de locuri câte sunt în momentul actual la 500 de locuri.

Vor fi nouă locuri de parcare pentru autobuze și autocare, precum și locuri destinate mașinilor electrice, cu stații de încărcare, se precizează în comunicatul publicat de Gândul.ro.

Astăzi semnăm contractul de finanțare pe fonduri europene pentru noul terminal și extinderea parcării și este un prim pas pentru a demara mai departe semnarea contractului cu câștigătorii licitației și săptămâna viitoare vom da ordinul de începere a lucrărilor pentru această investiție importantă pentru Iași. Investiția trebuie finalizată până la finalul anului 2023 și conform ofertei primite de la câștigător, acesta s-a angajat să finalizeze proiectul tehnic în 4 luni și execuția lucrărilor în 12 luni. Deci sperăm ca în 16 luni să avem lucrările finalizate, urmând să operaționalizăm noul terminal”, a declarat Romeo Vatră, directorul Aeroportului Iași.

Orașul Iași va beneficia de unul dintre cele mai moderne aeroporturi din România. Acesta va putea procesa până la 3,4 milioane de pasageri, anual

Construirea noului terminal T4 va da o cu totul altă față județului nostru, dar mai ales acestei porți de legătură cu vestul Europei. Ne dorim foarte mult să avem mulți turiști sau oameni de afaceri care să ajungă în județul nostru și să investească, la fel cum ne dorim să le oferim tuturor celor care vor zbura de pe Aeroportul Internațional Iași până la destinația vizată o experiență plăcută demnă de un stat și o capitală culturală”, a precizat Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Sursa foto

Articolul precedentPercheziții la traficanți de droguri, coordonați de un cunoscut interlop arădean
Articolul următorCEO Wizz Air: ”Tarom și Blue Air se îndreaptă spre eșec”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time