Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

CEO-ul Wizz Air a lansat un avertisment conform căruia companiile Tarom și Blue Air se îndreaptă spre faliment.

József Váradi, CEO Wizz Air, susține că cele două companii aeriene românești, Tarom și Blue Air, „sunt în faliment tehnic” și sunt „ţinute în viaţă de tot felul de ajutoare de stat şi de guvern”, într-un interviu acordat Monitorul de Cluj, citat de G4 Media.

Tarom și Blue Air ar refuza să își plătească furnizorii

Váradi a ținut să precizeze că aceste două companii aeriene se îndreaptă spre faliment, declarând că deși Wizz Air a suferit pierderi importante în aceşti doi ani de pandemie, compania a rămas intactă în privinţa lichidităţilor.

Conform declarațiilor, în momentul de față, Wizz Air este singura companie aeriană din România care este la zi cu plăţile şi care și-a plătit furnizorii, inclusiv în pandemie, potrivit acordurilor comerciale.

CEO Wizz Air: ”Restul companiilor aeriene nu-şi plătesc (integral) furnizorii, pentru că sunt în faliment tehnic, dar evident sunt ţinute în viaţă de tot felul de ajutoare de stat şi de guvern”

Noi nu am beneficiat de planuri de salvare, singuri ne-am administrat lichidităţile şi i-am plătit pe toţi la timp Pentru ca industria aeronautică să îşi revină la capacitate maximă este nevoie să ne uităm la toţi aceşti actori în mod diferit. Pot vorbi despre Tarom sau Blue Air, aceste companii au probleme financiare şi se îndreaptă spre eşec, nu plătesc, se îndreaptă spre faliment, dar din nu ştiu ce motive încă se află pe piaţă şi efectuează zboruri. Vom trăi şi vedea ce se întâmplă cu aceste companii. Nu doar în România, ci pe tot globul, Covid a avut un impact major asupra lichidităţilor în sectorul aviatic. Iar unele companii, cum e a noastră, s-a descurcat, dar cele mai multe nu au făcut faţă. Personal, cred că după această vară vom vedea o consolidare semnificativă a industriei”, a declarat József Váradi, CEO Wizz Air.

Articolul precedentAeroportul din Iași va fi extins cu fonduri europene
Articolul următorPSD Brașov condamnă desființarea fântânii arteziene din Piaţa Sfatului
Jurnalist full-time / Pesimist part-time