Sursă foto: Facebook/Societatea de Transport București - STB SA
Sursă foto: Facebook/Societatea de Transport București - STB SA

Şoferii STB protestează, joi, din cauza concedierii a peste 200 de angajaţi care au făcut grevă ilegal, în ianuarie.

Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti va protesta astăzi, 5 mai, între orele 13:00 -17:00.

Manifestația va avea loc la sediul Societăţii de Transport Bucureşti STB SA din B-dul Dinicu Golescu, nr. 1.

Șoferii STB acuză conducerea de abuz, după ce 222 dintre greviștii din ianuarie au fost dați afară

Conform unui comunicat al organizaţiei, protestul este organizat ca urmare a ”abuzurilor conducerii societăţii privind concedierea unui număr de peste 222 conducători de vehicule chiar în Săptămâna Patimilor”, pe motiv că aceştia au solicitat public respectarea CCM STB SA, condiţii de muncă mai bune, bază materială care să asigure siguranţa şi confortul călătorilor.

Sindicaliştii atrag atenţia asupra neimplicării conducerii societăţii şi autorităţilor locale în rezolvarea problemelor sesizate

Având în vedere „genocidul social” generat de către conducerea societăţii chiar în Săptămâna Patimilor, din solidaritate cu membrii Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti şi în sprijinul mişcării sindicale la nivel naţional, şi-au anunţat participarea sindicalişti din cele mai importante oraşe din România: Braşov, Iaşi, Craiova, Ploieşti, Constanţa, Galaţi, Tg. Jiu, Suceava, Tulcea, Vaslui, Baia Mare. Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti (STB), speră caprin acest protest, decidenţii să înţeleagă că problemele sesizate la STB SA trebuie rezolvate urgent, abuzurile, ingerinţele în activitatea sindicală, lipsa dialogului social, sunt elemente care se răsfrâng asupra calităţii transportului public local, în defavoarea cetăţenilor”, se precizează în comunicat.

În data de 30 aprilie, directorul general al Societății de Transport București, Adrian Criț, a anunțat că a concediat 222 de șoferi și vatmani. Aceștia au refuzat să iasă pe trasee. În plus, greva din ianuarie a fost declarată ilegală.

Angajații au pleacat acasă, după ce au primit decizia de desfacere a contractului de muncă.

Articolul precedentDocumentele de stare civilă se vor putea primi online
Articolul următorPercheziții la traficanți de droguri, coordonați de un cunoscut interlop arădean
Jurnalist full-time / Pesimist part-time