Sursă foto: Facebook/Societatea de Transport București - STB SA
Sursă foto: Facebook/Societatea de Transport București - STB SA

Concedieri în masă la STB: 200 de șoferi și vatmani au rămas fără locuri de muncă, iar alți 490 au avut tăieri de salariu.

Greva din ianuarie a fost declarată ilegală de Tribunalul București, iar revendicările angajaților au fost confuze.

Directorul STB a făcut, deja, noi angajări

Directorul general al Societății de Transport București (STB) SA, Adrian Criț, spune că 222 de șoferi și de vatmani care au refuzat să iasă pe trasee, în timpul grevei ilegale din ianuarie, pleacă acasă, după ce au primit decizia de desfacere a contractului de muncă, precizează Spotmedia.ro.

În urma cercetărilor disciplinare, 222 de șoferi și de vatmani au primit decizia de desfacere a contractului de muncă. De la primirea deciziei, aceștia pleacă, efectiv, nu mai asigură serviciu pentru nicio altă perioadă suplimentară.

STB SA va asigura, fără probleme, în bune condiții, serviciul public și fără acești șoferi și vatmani. Deja am angajat în jur de 100 de șoferi și de vatmani, dintre cei care au depus CV-uri, în perioada grevei. Bazinul din care STB poate alege noi angajați este, în continuare, generos”, a precizat Adrian Criț pentru Spotmedia.ro.

Directorul general a mai precizat că acțiunea de cercetare disciplinară se va prelungi

Să nu uităm că, în urma grevei, s-au trimis peste 3.000 de convocatoare la cercetare disciplinară. Acțiunea e departe de finalizare la acest moment și va continua”, a mai spus Adrian Criț.

Greva a izbucnit în data de 20 ianuarie 2021. Este ziua în care șoferii și vatmanii angajați de societate au refuzat să mai iasă pe traseu.

Articolul precedentCiucă nu vrea să irosească banii pe vaccinurile anti-Covid
Articolul următorProgramul casieriilor RAJA în perioada sărbătorilor Pascale
Jurnalist full-time / Pesimist part-time