Sursă foto: Facebook/ Partidul Național Liberal

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că România nu are bani de irosit pe doze de vaccin care urmează să rămână nefolosite. Șeful Executivului a anunțat că Ministerul Sănătății analizează toate variantele pentru a veni cu o soluție.

„Este o analiză pe care ministerul Sănătății o are în desfășurare. Trebuie să vedem care sunt elementele de cost ale unei astfel de decizii. Cert este că în acest moment, privind și analizând datele de vaccinare cu numărul de vaccinuri contractat, trebuie să luăm neapărat o decizie astfel încât să nu irosim banii degeaba”, a spus premierul Nicolae Ciucă, potrivit Digi24.

În urmă cu o zi, Rafila a precizat că țara noastră va trebui să primească aproape 40 de milioane de noi doze de vaccin în următorii doi ani.

Ministrul Sănătății a achiziționat cantități mari de doze de vaccin

De asemenea, ministrul Sănătății a spus că în primele două luni ale anului, România a reușit să vândă aproape 7 milioane de doze Germaniei și Ungariei. Cu toate acestea, ministerul nu știe ce va face cu cele 40 de milioane de doze de vaccin ce urmează să intre în țară.

Rafila a fost întrebat dacă există posibilitatea ca toate contractele semnate cu UE să fie anulate. Acesta a spus că nu poate să intre în prevederile contractuale, acestea fiind o chestiune stabilite de Comisia Europeană.

Premierul Ciucă a vorbit și despre bugetul pentru masa de Paște, oficialul precizând că prețurile nu sunt tocmai accesibile.

„Nu am fost la piață. Ieri, a fost purtătorul de cuvânt, l-am rugat să meargă să reprezinte guvernul. Am văzut prețurile, am văzut și bugetul pe care l-a stabilit, 800-900 de lei. Prețurile sunt, într-adevăr, nu tocmai la îndemâna oricui. Este o perioadă în care comerțul se face cum se face, sunt și anumite exagerări în ceea ce înseamnă fixarea prețurilor. Trăim într-o societate liberă unde prețul este fixat de ofertă”, a spus acesta.

Întrebat cine se ocupă de pregătirile pentru masa de Paște, Ciucă a mărturisit că soția acestuia se va ocupa de toate aceste lucruri. „Nu am când, plec dimineața și mă întorc seara târziu”, a mai spus prim-ministrul României.

Citește și articolul: Nicolae Ciucă: Românii nu au nevoie de gâlceavă

Articolul precedentDin fața tancului, direct în castel. Două familii de refugiați ucraineni au avut surpriza vieții lor
Articolul următorSTB a concediat peste 200 de șoferi și vatmani, după greva din ianuarie
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.