Clotilde Armand (B1 TV)

Edilul Sectorului 1 București, Clotilde Armand, a cerut firmei de salubritate Romprest să reducă activitatea de ridicare a gunoiului,în plină vară, când deșeurile putrezesc și mai repede pe străzile din Capitală. Cu alte cuvinte, Clotilde Armand a fost de acord să fie mizerie și infecție în sectorul de care răspunde administrativ. Din acest motiv, Poliția Locală București i-a aplicat o amendă maximă: 5000 de lei, după cum relatează și luju.ro.

Sancțiunea a fost aplicată în baza Regulamentului de Organizare si Functionare a Serviciului Public de Salubrizare in Municipiul București, iar Primăria Sector 1 București este prima care a „girat” nerespectarea acestuia. De altfel, sunt de notorietate litigiile dintre Clotilde Armand și firma Romprest, pe care Ziarul de Investigații le-a mai relatat. Puteți(re)citi aici. În ultima ședință de Consiliu Local, prefectul Capitalei, Toni Greblă, a fost informat că Romprest încă mai are bani de primit de la primăria Sector 1, potrivit unor titluri executorii definitive.

Strategia primarului Clotilde Armand: să omoare „cash-flow-ul” Romprest și să atribuie contracte fără licitație? Au fost filmați șobolani pe străzile din Sectorul 1, dar Armand vorbește despre puncte de colectare subterane

Zin.ro a prezentat audio-video cum șobolanii se plimbă în mod nestingherit pe străzile din Sectorul 1 București, deloc îngrijorător pentru primarul Clotilde Armand, din moment ce a cerut reducerea activității de colectare a gunoiului. Surse autorizate ne-au menționat, că în spatele acestei decizii stă, de fapt, dorința de a distruge cash-flow-ul(n.r. mișcarea de numerar) a companiei Romprest, pentru a o aduce în imposibilitatea de a-și mai desfășura activitatea. În felul acesta, Clotilde Armand poate invoca „urgența” pentru atribuirea contractelor de gestionare a deșeurilor.

Dacă ne raportăm la evoluția juridică a proceselor dintre Romprest și Primăria Sector 1 București, putem deduce că edilul Clotilde Armand manifestă încrâncenare nejustificată, având în vedere că sunt hotărâri judecătorești definitive în ce privește plata unor facturi către Romprest.

Iată ce spunea avocatul acestei companii, Iancu Toader, în „miezul” scandalului gunoiului neridicat din Sectorul administrat de Armand.

„Practic, compania în momentul de față își asigură acest cashflow din prestațiile curente, pe care Primăria le achită. Sunt și niște cereri de executare silită, dar în momentul de față aceste prestații curente cel puțin asigură această continuitate”, a explicat avocatul companiei Romprest, într-o intervenție la B1 TV.

244 de puncte de colectare subterane: „Mulțumesc consilierilor locali USR, PSD, PMP”

În urmă cu doar câteva zile, Clotilde Armand a transmis pe contul său de Facebook că a fost aprobat cu sprijinul consilierilor USR, PMP și PSD, un proiect de hotărâre care vizează sistemul integrat de colectare a deșeurilor, promițând o investiție nerambursabilă de 246 de milioane de lei. Contribuția administrației locale va fi în proporție de 2% din această valoare.

sursă foto: Facebook

Urmează a fi amenajate un număr de 244 puncte de colectare subterane cu un număr de 1394 de module subterane de colectare. Capacitatea volumetrică a fiecărui modul subteran va fi de 3 metri cubi (mc), iar capacitatea volumetrică totală a modulelor subterane va fi de 4182 mc. Mulțumesc consilierilor locali USR, PSD, PMP (aș vrea să menționez că grupul PNL s-a abținut și a părăsit sala de ședință la acest proiect)”, s-a exprimat Clotilde Armand.

Contracte pentru sortarea deșeurilor în valoare de 11 milioane de lei. Motivul: „extrema urgență”

În primăvara acestui an, Primăria Sector 1 București a contractat până în luna august ac, servicii de sortare a deșeurilor în stațiile de sortare din cadrul serviciului public de salubrizare, organizate la nivelul Sectorului 1 al Municipiului București.Atribuirea a fost făcută astfel: către SC 3R Green SRL-2.698.293,82 lei cu TVA, SC Rom Waste Solutions SA- 7.186.825,55 lei cu TVA și  RER Ecologic Services București -1.297.588,85 lei cu TVA, potrivit datelor publice afișate pe SEAP.

Citește și: Clotilde Armand, din nou în plin scandal administrativ. Consilierii locali din Sectorul 1 l-au chemat pe prefectul Toni Greblă, deoarece oamenii riscă să rămână fără apă caldă de la 1 iulie

Licitație pentru colectarea deșeurilor și spălatul străzilor din Sectorul 2 București, „blocată” după trei ani. Consiliul Local are de aprobat noi tarife pentru serviciile de salubrizare: aproape 900 de lei/tona de gunoi colectată

Articolul precedentComunicat de ultimă oră: ”Nu există români înregistrați printre victimele ghețarului Marmolada”
Articolul următorBlestemul mamelor minore din România. Unul din zece nou-nӑscuţi provine din mame adolescente
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”