Sursa foto: Romania TV

Sectorul 3, „cel mai verde” din București, a ajuns să se transforme într-un adevărat peisaj sălbatic din cauza șerpilor ce au invadat un cartier.

Mai mulți locuitori au postat imagini cu reptilele ce „au vizitat” grădina blocului L16, de pe strada Jean Steriadi, informează RomaniaTV.

 „E posibil așa ceva? Este plin de șerpi în grădina blocului L16 (n.r. – scara 5 ) de pe strada Jean Steriadi”, a scris un locuitor al Sectorului 3, pe o rețea de socializare.

În „cel mai verde” sector al Capitalei, un șarpe de 1 metru i-a înspăimântat pe unii bucureșteni, aceștia precizând că nu este normal ca în 2022, astfel de animale să fie găsite în București, în grădinile oamenilor.

Oamenii, îngrijorați pentru propria viață. Administrația locală „se luptă” cu verdele de pe hârtie

Glumele nu au întârziat să apară, mai mulți internauți precizând că șerpii sunt mai buni gospodari decât administrația locală. Totodată, un alt cetățean a precizat că șerpii apăruți în grădinile oamenilor nu sunt veninoși și vor reuși să scape Bucureștiul de șobolani.

 „Nu e veninos, cu ce vă deranjează? Vă scapă de șobolanii care poartă boli”, a comentat un cetățean, potrivit sursei citate. De asemenea, un bucureștean a scris că „șarpele-vedetă” de 1 metru își caută sufletul pereche la etajul 2.

Lăsând gluma deoparte, oamenii din zonă susțin că șerpii s-au înmulțit și au format deja un adevărat cuib, aceștia temându-se ca nu cumva, în următoarea perioadă, să ajungă în apartamente.

Totodată, specialiștii au anunțat că șerpii nu sunt veninoși, aceștia fiind de apă sau de grădină nepericuloși. Pe lângă șerpi, ce au început de ceva timp „să viziteze” anumite cartiere din București, șobolanii au devenit noul brand al Capitalei.

Locuitorii se plâng că trebuie să lupte cu ei singuri, iar deratizările făcute de primărie, făcute de doar două ori pe an, sunt ineficiente. Zeci de străzi, blocuri și cartiere întregi se confruntă cu problema șobolanilor, iar Primăria Capitalei nu a găsit încă soluții.

În urmă cu o lună, un șobolan cât o pisică a fost filmat în timp ce se plimba prin Piața Victoriei, chiar în fața Guvernului.

Citește și articolul: Dan Tudorache îi invită pe cei din Sectorul 1 să viziteze expoziția „Șobolani și oameni”

Articolul precedentPNL și PSD vor să scape de șefii SRI mai repede. Propunerile Legilor siguranței naționale, prezentate în Parlament
Articolul următorPrimarul general al Capitalei, Nicușor Dan, „ a uitat de unde a plecat”: nu le mai răspunde la solicitări nici ONG-iștilor, din rândul cărora provine. Parcul Natural Văcărești, „lovit” de interese obscure?
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.