sursă foto: Facebook Parcul Natural Văcăresti

Nicușor Dan nu răspunde la solicitările ample ale unor organizații nonguvernamentale (ONG), nu doar la cele ale jurnaliștilor. Ultimul reproș în acest sens vine chiar din partea Asociația „Parcul Natural Văcărești”, care a lucrat masiv la dezvoltarea parcului cu același nume. Reprezentanții acestui ONG nu vor să mai lucreze cu Primăria Capitalei, deoarece „nu există comunicare și este multă incompetență”. Ei susțin că  „Primăria Municipiului București(PMB) riscă să afecteze integritatea parcului și să compromită munca depusă la parc în ultimii zece ani. Acuză lipsa de comunicare din partea lui Nicușor Dan, în timp ce gunoaiele invadează parcul, foișoarele sunt demolate, iar paza nu mai este asigurată.

Parcul Natural Văcărești are nevoie rapid de decizii curajoase (și vizionare) cu mult peste ce s-a făcut pănă acum în materie de spații verzi în București. Dacă PMB va înțelege acest lucru, parcul poate deveni un pol de dezvoltare sustenabilă și poate schimba definitiv felul în care ne raportăm la spații verzi și la biodiversitatea urbană”, s-a exprimat Dan Bărbulescu, președintele Asociației „Parcul Natural Văcărești”.

Nicușor Dan visează la un nou mandat de primar general al Capitalei, dar nu poate gestiona activitatea unui parc

În 2021, la inițiativa Asociației Parcul Natural Văcărești a fost semnat un acord cu Primăria Municipiului București pentru administrarea în parteneriat a parcului. În prezent, ONG-ul menționat mai sus susține că există lipsă de transparență privind contractele, lucrările care se fac în Parcul Văcărești și toate initiativele, proiectele, sunt respinse.

 „A refuzat constant să folosească studiile și datele obținute de Asociația Parcul Natural Văcărești în 10 ani de activitate (cercetare și monitorizare a biodiversității, monitorizare a vizitatorilor, ridicări topografice, foraje hidrologice, regulament, măsuri de conservare etc.) preferând să contracteze unele noi, din bani publici, pentru aceleași cercetări”, a transmis Dan Bărbulescu, directorul executiv al Asociației „Parcul Natural Văcărești”.

Nicușor Dan susține, însă, că există un „conflict între Asociație Parcul Natural Văcărești” și Administrația acestei zone, însă, omite ce este mai important: totul este în subordinea sa. Mai mult decât atât, declarațiile lui Dan Bărbulescu exclud „deschiderea” la dialog din partea lui Nicușor Dan.

De la preluarea administrației parcului de către PMB, Asociația PNV a fost exclusă constant iar rolul ei minimalizat permanent”, a explicat președintele Asociației „Parcul Natural Văcărești”, Florin Stoican.

Asociația Parcul Natural Văcărești a luat ființă în anul 2014 cu scopul înființării și administrării Parcului Natural Văcărești, primul parc natural urban din România și cel mai mare spațiu verde compact din București.

Reprezentanții Administrației Parcului Natural Văcărești nu au putut fi contactați, însă, Nicușor Dan susține că va media „această neînțelegere”. A anunțat totul pe Facebook, în stilul caracteristic, după ce reprezentanții Asociației „Parcul Natural Văcărești” au apelat la jurnaliști.

Nicușor Dan mai vrea un mandat, dar nu știe dacă își mai doresc bucureștenii

Captură video Youtube/Antena 3
Captură video Youtube/Antena 3

Într-un interviu acordat postului Digi 24, Nicușor Dan spune că și-ar mai dori un mandat la conducerea PMB, însă(…) nu știe ce își doresc acum bucureștenii. Pentru a afla dacă este sau nu în grațiile cetățenilor din București , Nicușor Dan nu are de ales decât să-ți comande un sondaj de opinie OBIECTIV. Va afla, dacă nu a făcut-o până acum cu ce probleme se confruntă oamenii: mizerie, gunoaie incendiate, nesortate corespunzător, șobolani pe străzi,(mai nou și serpi), apă rece, calorifere reci, costuri mari la întreținere și, nu în ltimul rând, lipsă de comunicare instituțională.

Nicușor Dan susține că are și o mare realizare, peste care nu se poate trece prea ușor: „Am reușit să stabilizez financiar instituția, iar PMB se împrumută astăzi la costuri mai mici chiar decât Guvernul Romaniei”, s-a lăudat aceasta, pe pagina de Facebook.

Citește și: Nicușor Dan are probleme „la capitolul Cultură”. Trimite Corpul de Control la teatrele din Capitală, dar nu vede jaful din spitale

Articolul precedentNoua faună a Capitalei. Un cartier a fost invadat de șerpi
Articolul următorCaramitru, despre partidul lui Cioloș: ”Mare ghinion și șomaj”
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”