Foto: Facebook/Andrei Caramitru
Foto: Facebook/Andrei Caramitru

Fiul îndrăgitului actor consideră că partidul înființat de Dacian Cioloș în urma demisiei nu are șanse de reușită.

Fostul consilier al lui Dan Barna, Andrei Caramitru, spune că decizia lui Cioloș se leagă de posibilitatea ca acesta să fi rămas șomer.

Speculația vine în contextul în care partidele din Parlamentul European vor cunoaște o serie de schimbări.

Fostul consilier USR, despre partidul înființat de Dacian Cioloș: ”Mă distrează toate comentariile despre noul “partid” cu 5 membri din Bruxelles”

În textul distribuit pe pagina de Facebook, Caramitru a precizat că, în Parlamentul UE, se face presiune pentru liste transnaționale.

Prin urmare, votul va fi acordat pentru o lista locală (PNL, PSD, USR, AUR etc) și o lista transnațională (epp, socialiști, renew, ecologiști etc).

Acesta și-a întărit afirmația, precizând că locurile eligibile pe listele transnaționale sunt puține. Conform declarațiilor, numărul acestora este de doar 28.

Andrei Caramitru: ”Campionul inițiativei e – surpriză surpriză – Macron. Dacă Cioloș e pus cu mânuța lui Macron pe loc eligibil, e ok. Are job”

Restul de europarlamentari din partidul lui – mare ghinion, șomaj. Asta fu. Sau poate-poate le găsesc ăștia ceva pe acolo salar de birocrat prin Bruxelles. Sunt joburi fără număr pe acolo. Problema e că treaba asta e departe de a fi agreată. (Trebuie unanimitate între țari și tot). Dar e foarte posibilă că parte a unui compromis pe alte teme, cine știe. Dacă nu merge chestia asta, mai are o soluție Cioloș. Încearcă o alianța ceva cu PMP sau PNL – poate poate îi dau un loc eligibil la Bruxelles, că nu e mare lucru până la urmă. Le oferă contactele lui de acolo și din Franța, tot e ceva”, a adăugat Caramitru.

Caramitru a vorbit și despre restul de parlamentari care au făcut parte din PLUS. Potrivit spuselor, aceștia vor rămâne în USR, în ideea că ”mai prind poate un loc în parlament sau prin consilii locale sau ceva șef de filiala cu bani de tocat din fonduri publice”, este de părere Andrei Caramitru.

Asta e tot. Nu e vorba de reforma, schimbarea clasei politice, valori și alte povești”, a scris fostul consilier USR, pe contul de socializare.

Articolul precedentPrimarul general al Capitalei, Nicușor Dan, „ a uitat de unde a plecat”: nu le mai răspunde la solicitări nici ONG-iștilor, din rândul cărora provine. Parcul Natural Văcărești, „lovit” de interese obscure?
Articolul următorInstanța a decis: Șervețele umede modifică gradul alcoolemiei și nu constituie motiv de amendă
Jurnalist full-time / Pesimist part-time