Sursa foto: News Bv

Garda de Mediu a confiscat tone de deșeuri cu ajutorul unei drone în comuna Sintești, de lângă București. Președintele Consiliului Județean Ilfov, Robert Thuma, a precizat că în zona respectivă au loc dezmembrări în aproape fiecare curte și nimeni nu este tras la răspundere, relatează Digi24. Mai mult, inspectorii Gărzii de Mediu, ajutați de polițiști și jandarmi, au dat amenzi de 350 de mii de lei și au confiscat peste 12 tone de metal și 3 tone de caucicuri.

De asemenea, cea mai mare „captură”  a fost un autocar ce era parțial dezmembrat într-o gospodărie din Sintești. Cu ajutorul dronei, Garda de Mediu a reușit să identifice în timp real unde se află deșeuri necontrolate.

Garda de Mediu a dat amenzi de peste 300 de mii de lei

Pe pagina de Facebook, Garda de Mediu a postat mai multe imagini cu deșeurile ilegale și câmpurile ce au devenit focare de infecții, adevărate gropi de gunoi. „În această zonă, aproape fiecare curte este un depozit de deșeuri metalice, iar câmpurile sunt transformate în gropi de gunoi.”, scrie Garda de Mediu, pe pagina de Facebook.

Comisarul general al GNM, Marioara Gătej, a precizat că nimeni nu răspunde pentru poluarea produsă de acvititățile neautorizate de dezmembrare. Mai mult, ea a susținut că în ciuda amenzilor pe care oamenii le primesc, ei o iau de la capăt cu toate ilegalitățile.

„Aici, toată lumea cumpără și vinde pe persoană fizică, fără nici o problemă și profită de faptul că legislația actuală nu le permite autorităților să confiște mărfurile de pe terenurile private, chiar dacă sunt bunuri furate sau fără acte de proveniență”, a spus Marioara Gătej, relatează sursa citată. Totodată, echipele Gărzii de Mediu au ajuns încă de la primele ore ale dimineții și au descins în mai multe puncte importante din localitate. Majoritatea deșeurilor incendiate sunt aruncate pe câmpurile din imediata apropiere a comunei Sintești.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, susține că până în 2025, țara noastră va reduce cu 75% cantitatea gunoaielor care ajung în depozitele de deșeuri conforme, din totalul deșeurilor generate.

Promisiunea ministrului Mediului: Până în 2025, vom reduce cu 75% cantitatea gunoaielor

Articolul precedentIon Iliescu se scuză și acuză
Articolul următorGabriela Firea îi cere lui Nicușor Dan să lase liberă intrarea la Târgul de Crăciun din Capitală
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.