Sursă foto: www.g4media.ro
Sursă foto: www.g4media.ro

Despre Ion Iliescu am auzit destul de puține în ultimul timp.

Din când în când, mai apare câte o știre despre dosarul Revoluției. Se încearcă resuscitarea aflării adevărului. Mai o poză, mai o glumiță despre vârsta lui, dar cam atât.

Emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3 și acuzele nu tocmai voalate ale acestuia îl fac, însă, pe Ion Iliescu să reacționeze.

”Noi? Nu știm nimic despre banii lui Ceaușescu! Poate Iliescu, el i-a luat!”

Asta e ipoteza lansată la emisiunea lui Gâdea. Serghei Mizil, fiul liderului comunist Paul Niculescu Mizil, afirmă că banii fostei Securități ar fi ajuns, printre alții, și la Ion Iliescu.

Vizibil deranjat, acesta a hotărât să dea o replică, pe blogul personal.

Astfel, dezminte afirmațiile, spunând că, de fapt, banii statului au rămas ai statului. Că, la fel ca și acum, existau structuri desemnate pentru a se îngriji de bani. Că el, la fel ca și ceilalți președinți, n-au avut acces direct la bani. Pentru asta există BNR și Ministerul de Finanțe.

Mai mult, pune totul pe seama unor răfuieli între foștii colaboratori/membri ai Securității. Și că, de fapt, ar fi prins la mijloc. Că se încearcă învinovățirea lui, pentru a distrage atenția publică de la adevărații vinovați.

”Faptul că acest maraton de emisiuni a început cu interviul dat presei românești, până la urmă de stat, fiind vorba despre televiziunea publică, de generalul Pacepa, mă face să mă gândesc că toată povestea asta este expresia unui soi de răfuială între rămășițele unor grupări din fostele servicii de securitate”, spune Iliescu.

Dan Voiculescu – colaborator al Securității

Dan Voiculescu, cel care a înființat Antena 3, a fost declarat, în 2006, colaborator al Securității. A rămas cu acest verdict din 2011, când Înalta Curte a da verdictul definitiv.

Pornind de la acest aspecct, pentru a se dezvinovăți, Ion Iliescu acuză. La fel de voalat.

”Îl dezamăgesc pe domnul Gâdea: banii ăia despre care vorbesc invitații săi nu sunt la mine. Dar poate să încerce la o adresă mai aproape de A 3. Dacă îl interesează subiectul cu adevărat…”, conchide Iliescu.

În mai bine de 30 de ani nu s-a aflat adevărul despre Revoluție. Sunt o multitudine de întrebări fără răspuns. Cine studiază dosarele Revoluției nu se grăbește. Cel mai probabil, nu vom afla niciodată adevărul adevărat. Pentru că, pe măsură ce trece timpul, acesta e din ce în ce mai în ceață.

Reacții sporadice, de genul acesteia, nu fac decât să ridice încă o sumedenie de întrebări. Răspunsurile? Le știu, cel mai probabil, doar ei. În mod clar, nu ni le vor spune și nouă, pentru că nu se știe ce caracatiță va mai fi descoperită. Și se pare că nu e în interesul nimănui acest lucru.

Articolul precedentIsraelul îşi închide graniţele pentru toţi străinii
Articolul următorTone de deșeuri descoperite cu drona, lângă Capitală
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.