Sursa foto: Anadolu Agency

Israel a anunțat primele măsuri pentru evitarea răspândirii noii tulpini de coronavirus printre cetățeni. Autoritățile au stabilit că vor interzice intrarea tuturor străinilor în țară. Mai mult, se va reintroduce tehnologia de urmărire telefonică împotriva terorismului pentru a limita răspândirea noii variante de coronavirus descoperită în Africa de Sud.

Astfel, orice cetăţean străin care reuşeşte să obţină permisiunea de a intra în Israel va trebui să se izoleze într-un hotel administrat de stat în acest scop. De asemenea, Israel a trecut 50 de țări pe lista roșie, iar oricine se întoarce din țările respective va fi cazat la hotel până la obţinerea unui rezultat negativ. Toţi cei care se întorc din orice ţară – inclusiv cetăţeni israelieni vaccinaţi – vor rămâne în izolare pentru trei zile, relatează news.ro.

Mai multe state din Europa sunt în alertă din cauza noii variante de coronavirus

Tot mai multe țări au înregistrat infectări cu tulpina Omicron. Printre țările din Europa unde s-au identificat cazuri de COVID-19 cu noua variantă se numără Danemarca, Italia, Germania, Belgia, Olanda și Marea Britanie.

Marea Britanie a impus noi restricții după depistarea unor cazuri de infectare cu Omicron. Prim-ministrul Boris Johnson a anunțat că persoanele care vor să intre în Marea Britanie trebuie să-și facă un test PCR și să se autoizoleze până când vor primi un rezultat negativ. Mai mult, prim-ministrul a mai precizat că măștile de protecție vor fi din nou obligatorii în transportul public și în magazine. Autoritățile britanice au mai decis ca orice persoană care intră în contact cu o persoană infectată cu Omicron se va autoizola timp de 10 zile.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat că românii care vin din țările africane vor intra în carantină pentru 14 zile. Mai mult, el a mai adăugat că vaccinarea este soluția cea mai bună de protecție împotriva COVID-19.

Conform primelor date oficiale, noua tulpină descoperită în Africa de Sud este de 4 ori mai contagioasă decât tulpina Delta. Ministrul Sănătății a mai precizat că că urmează să vedem dacă eficacitatea vaccinului se păstrează în ceea ce privește acest virus.

„Trebuie să spunem foarte clar (…) că măsurile de vaccinare și cele de sănătate publică sunt recomandate cu tărie de către toate organismele internaționale”, a precizat Alexandru Rafila sâmbâtă.

Echipa campioană la rugby a României a rămas blocată în Africa de Sud

Articolul precedentNume nou în echipa consilierilor primarului Sectorului 5
Articolul următorIon Iliescu se scuză și acuză
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.