Gabriela Firea (Facebook)

Senatoarea Gabriela Firea, noul ministru al Familiei, Tineretului și Egalității, i-a solicitat primarului general Nicușor Dan să anuleze taxa de intrare de la Târgul de Crăciun din Capitală. Firea îl acuză pe actualul primar că este „fără inimă” și că familiile cu venituri mici și copii mulți nu își vor permite să viziteze târgul.

Reamintim că biletul la Târgul de Crăciun din Capitală este de 7 lei pentru adulți și copiii de peste 12 ani dacă este plătit la casa de bilete. Dacă este achiziționat online, bucureștenii plătesc 5 lei. Cei mici cu vârsta sub 12 ani pot intra gratuit. Mai mult, accesul în interiorul târgului este permis doar dacă persoanele au certificat verde.

Gabriela Firea: „Domnule primar fără inimă, acum scumpiţi şi bucuria Crăciunului?”

Fostul edil al Capitalei a scris, pe pagina sa de Facebook, că Nicușor Dan a decis să organizeze Târgul de Crăciun ca „în vremuri de tristă amintire”, unde lumea stă la coadă pentru a prezenta biletele. Ea îi solicită primarului general să anuleze taxa de intrare.

 „Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! Așa cum s-a întâmplat în anii trecuți! Vă dați seama cât ar trebui să plătească pentru intrare o familie cu 2-3 copii?”, a mai scris Gabriela Firea.De asemenea, senatoarea PSD susține că nicăieri în lume nu se percepe o taxă de intrare pentru intrarea la Târgul de Crăciun. Mai mult, fostul edil l-a criticat pentru modul dezastruos în care conduce Primăria Generală.

Gabriela Firea vrea o viață mai bună pentru toate familiile din România

„Domnule primar fără inimă, aţi scumpit biletul pentru transportul în comun, aţi scumpit agentul termic, acum scumpiţi şi bucuria Crăciunului. (…)În afară de propagandă ieftină şi acuzaţii ridicole în legătură cu „greaua moştenire”, cu ce va ocupaţi? În puţinele momente când vă exercitaţi atribuţiile de primar?”, a mai scris Gabriela Firea pe Facebook.

Gabriela Firea a condus Capitala între 2016 și 2020 și a pierdut realegerea sa ca edil în fața lui Nicușor Dan, susținut la acea vreme de PNL și USR.

Senatoarea PSD a fost numită ministru Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse în Guvernul Ciucă. Gabriela Firea a anunțat mai multe măsuri care să vină în sprijinul familiilor din România. Ea a anunțat că din 1 ianuarie 2022, alocațiile copiilor cu vârste între 0-2 ani vor crește la 600 de lei. Iar copii cu vârste între 2 și 18 ani vor primi 243 de lei.

Mai mult decât atât, Firea este pentru implementarea educației sanitare în școli, care să includă și noțiuni de sexualitate. De asemenea, fostul primar general al Capitalei propus creșterea numărului de creșe și grădinițe, inclusiv în birourile din marile orașe, după modelul occidental.

Gabriela Firea, aviz favorabil pentru Ministerul Familiei

Articolul precedentTone de deșeuri descoperite cu drona, lângă Capitală
Articolul următorProteste în toată Europa împotriva vaccinării obligatorii
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.