Europa trece printr-o perioadă critică din cauza numeroaselor restricții impuse de mai multe țări. Sâmbătă, 27 noiembrie, aproape 40 de mii de persoane au ieșit pe străzile din Austria pentru a protesta față de planul guvernului de a instaura obligativitatea vaccinării. Demonstrația a avut loc în Piața Graz, unde s-au adunat 30 de mii de oameni, scandând „Pace, libertate, fără dictatură”.

Totodată, oamenii s-au adunat, într-un număr mai mic, și în Klagenfurt şi Innsbruck. Conform news.ro, majoritatea protestatarilor nu au purtat mască de protecție și nici nu au respectat distanțarea socială. Cu toate acestea, protestele au fost pașnice, nefiind nevoie de intervenția polițiștilor.

O nouă tulpină a coronavirusului a fost descoperită în Africa de Sud

Oamenii care eu ieșit în stradă nu sunt de acord cu măsura guvernului austriac de a introduce, din februarie 2022, vaccinarea obligatorie. De la începutul săptămânii, în Austria, persoanele nevaccinate sunt în carantină. Mai mult decât atât, demonstrații au avut loc și în Viena.

În urmă cu șapte zile, sute de oameni au aruncat cu petarde asupra polițiștilor în Haga, Olanda. De asemenea, au fost incendiate mai multe biciclete, iar oamenii legii au tras focuri de armă pentru a opri violențele izbucnite din cauza restricțiilor impuse de autorități pe fondul creșterii numărului de cazuri de COVID-19. Totodată, furia populară s-a manifestat și în Croația, Italia, Franța și Germania. Mii de manifestanți au ieșit în stradă și au strigat împotriva restricțiilor impuse și vaccinării obligatorii.

Din cauza descoperirii unei noi tulpini COVID-19, guvernele țărilor din Europa au decis să introducă noi restricții pentru a evita o creștere a numărului de infectări. Reamintim că în ultimele zile, cercetătorii au descoperit varianta Omicron, care este de 4 ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Zeci de zboruri au fost anulate, iar persoanele care vin din Africa de Sud și țările în care s-a descoperit noua variantă sunt obligați să intre în carantină.

Ministerul Sănătății a anunțat că toți românii care vin din țările africane vor intra în carantină pentru 14 zile. Mai mult, guvernul României caută soluții pentru aducerea celor 36 de români rămași în Africa de Sud, după ce zborul lor a fost anulat.

Poliţiştii ameninţă cu proteste majore

Articolul precedentGabriela Firea îi cere lui Nicușor Dan să lase liberă intrarea la Târgul de Crăciun din Capitală
Articolul următorDan Tudorache îi invită pe cei din Sectorul 1 să viziteze expoziția „Șobolani și oameni”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.