Foto: Facebook

Senatoarea PSD, Gabriela Firea, a obținut aviz favorabil pentru postul de ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Fostul primar general al Capitalei a primit 38 de voturi „pentru”, 18 „împotrivă” și 4 „abțineri”.

În cadrul audierii, Gabriela Firea a anunțat măsurile pe care le va lua și a răspuns la câteva întrebări legate de interzicerea avorturilor și educația sexuală în școli. Ea a precizat că va lupta pentru dreptul femeilor de a avea acces la servicii medicale de calitate. Mai mult, Firea susține că educația sanitară trebuie făcută de specialiști, doar cu acordul familiei.

Gabriela Firea: „Să nu ne întoarcem la vremurile dinainte de Revoluţie”

Mai mult, senatoarea PSD a amintit că alocațiile pentru copiii până în 2 ani vor crește de la 427 la 600 de lei. De asemenea, pentru copiii între 2 și 18 ani, creșterea va fi de la 214 lei la 243 de lei. De asemenea, noul guvern își propune să construiască creșe în incinta clădirilor cu birouri, să achiziționeze laptopuri pentru școala online, să ofere credite personale pentru tinerii familiști și să implementeze programul „Școală după școală”.

Întrebată de un reprezentant AUR dacă va limita avorturile, Gabriela Firea a susținut că va milita mereu pentru drepturile femeilor. „Ele trebuie să decidă și să dispună de propria lor viață și de corp. Voi milita ca toate femeile să aibă acces la servicii medicale de calitate. La servicii de consiliere de calitate, la discuții cu duhovnicul dacă sunt credincioase. Ca să ia cea mai bună decizie pentru ele și corpul lor”, a precizat  Gabriela Firea la audierile din Comisiile parlamentare reunite pentru muncă şi pentru egalitatea de şanse.

Mai mult, ea a dat asigurări că „nu ne întoarcem la vremurile dinainte de Revoluție”, unde avortul era strict interzis.

Educația sanitară în școli, doar cu acordul părinților

La audierile din comisiile parlamentare reunite, Gabriela Firea a mai susținut că este pentru implementarea educației sanitare în școli, care să includă și noțiuni de sexualitate. Evident, doar cu condiția ca părinții să fie de acord.

„Susțin cu tărie ca toți copiii să beneficieze de educație sanitară. Chiar și noțiuni de sexualitate. Dar aceasta să fie realizată de persoane specializate. De medici, psihologi, și cu acordul familiei”, a mai precizat Gabriela Firea.

Ea e de părere că orice părinte responsabil nu va fi împotriva educației sanitare în școli. „Sunt de acord ca împreună cu specialiștii să găsim soluții ca să nu mai avem mame minore, pentru că suntem pe primul loc în UE la acest capitol”, a conchis Firea.

La începutul lunii noiembrie, de  Zilele europene ale inegalității salariale, într-o postare pe pagina sa de Facebook, Gabriela Firea a precizat că va lupta pentru protecția și echilibrarea situației profesionale a femeilor din România. „Femeile muncesc dublu: și acasă, și la serviciu. Cresc copiii, spală, calcă, fac de mâncare…Sunt și bărbați care se implică în treburile casnice, dar în număr mai mic, din păcate”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Reamintim că Gabriela Firea a obținut aviz favorabil pentru postul de ministru al al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Gabriela Firea: „Noi nu ne dorim guvernarea de dragul guvernării”

Articolul precedentRAJA: sfaturi utile pentru a reduce consumul de apă
Articolul următorToți miniștrii Guvernului Ciucă au primit aviz pozitiv în Parlament
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.