Gabriela Firea: „Noi nu ne dorim guvernarea de dragul guvernării”

Consideră că astfel votul românilor din decembrie trecut va fi luat, în sfârșit, în seamă

Senatorul PSD Gabriela Firea a susținut, la România TV, necesitatea României de a avea un guvern stabil, în contextul crizei sanitare, dar și a celei economice. Mai mult, consideră că prin revenirea la guvernare a social democraților, votul românilor va fi luat în seamă, știut fiind faptul că la alegerile din decembrie 2020, PSD a obținut cel mai mare număr de mandate, dar nu s-a putut bucura de formarea unui guvern, iar „țara a fost aruncată în haos de fosta coaliție”, haos care a persistat și în ultimele luni, cu un guvern interimar, cu atribuții limitate.

De altfel, Gabriela Firea menționează că astfel se va reseta întreaga scenă politică românească, dar nu oricum. „Noi nu ne dorim guvernarea de dragul guvernării, ca să ocupăm nişte funcţii, ci ca să putem să luăm măsuri urgente în primul rând în domeniul medical, să avem posibilitatea să cumpărăm din farmacii orice tratament antiviral, toate spitalele din orice oraş, din orice municipiu, să fie dotate. E o criză de medicamente, de tratamente în toate spitalele din ţară,  depolitizarea principalelor instituţii ale statului unde au fost duşi oameni care nu aveau nicio calificare, dar erau oameni de partid”, a precizat senatorul social democrat, la România TV.

Totodată, Gabriela Firea a făcut referire și la perioada dificilă generată de creșterea prețului la energia electrică și la gaze, și chiar dacă există o lege ce prevede plafonarea prețului, respectiv compensarea facturilor, tot este un efort pentru românul de rând. „Noi vom lua câteva măsuri sociale. Ne-am gândit la pensionarii cu pensii foarte mici, să primească un sprijin din partea statului, la familiile cu mulţi copii şi la persoanele cu dizabilități. Sunt şi alte facilităţi fiscale care vor fi acordate tinerelor familii pentru a le încuraja să aibă în continuare copii”, a subliniat Gabriela Firea.

De asemenea, Gabriela Firea, cea care se află pe „lista scurtă” pentru ocuparea a unuia dintre ministerele „sociale”: Ministerul Muncii sau Ministerul Familiei, consideră că era foarte important pentru PSD să dețină portofoliul Sănătății, pentru că social democrații au vor să aplice măsurile despre care s-a vorbit încă de anul trecut, când Gabriela Firea era edilul general al Capitalei, privind testarea extinsă a populației, dar și cea gratuită a profesorilor și elevilor, idei susținute și de cei doi specialiști în sănătate pe care PSD în are, senatorul Adrian Streinu-Cercel și deputatul Alexandru Rafila. De altfel, numele acestuia din urmă este vehiculat pentru funcția de ministrul al Sănătății.

Eugen Tomac: „La cât de greu s-a născut această coaliție, mă tem că nu va funcționa așa cum și-au dorit cei care au creat-o”

Articolul precedentEugen Tomac: „La cât de greu s-a născut această coaliție, mă tem că nu va funcționa așa cum și-au dorit cei care au creat-o”
Articolul următorPonta salută posibila intrare a PSD la guvernare