Foto: Digi 24
Foto: Digi 24

Gabriela Firea, fostul edil al Capitalei, a prezentat dovezi cu privire la amenzile primite de municipalitate din partea Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC), pentru faptul că actualul primar nu respectă legea în privința certificatelor de urbanism, respectiv a autorizațiilor de contrucție. Concret, este vorba de 40.000 de lei pentru mai bine de 2.000 de certificate de urbanism și autorizații de contrucție, cu termenele depășite.

În postarea făcută de Gabriela Firea, pe contul său de Facebook, aceasta precizează că banii sunt irosiți pe „mofturile și încăpățânarea” lui Nicușor Dan, pe care îl acuză nu doar de faptul că vrea să îți facă „propriile legi”, dar și pentru nu respectă exact ceea ce le cerea celor din administrațiile anterioare. Mai mult, Firea este deranjată de faptul că aceste amenzi sunt plătite din bugetul PMB, deși ar trebui ca primarul să plătească din buzunarul propriu.

„Bucureșteanul plătește, când primarul greșește! Amenzile pe care Nicușor Dan le-a primit de la Inspectoratul de Stat în Construcții pentru că nu a respectat legea au fost plătite, ilegal spun eu, din bugetul Primăriei Capitalei. 40.000 de lei din banii bucureștenilor s-au irosit pentru mofturile și încăpățânarea actualului primar general de a face propriile legi”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Astfel, susține Firea,  aproape 1.600 de certificate de urbanism nu au fost semnate la timp de primarul general, „chiar dacă legea spune clar că trebuie eliberate în maximum 15 zile de la primirea cererii”, motiv pentru care ISC l-a amendat cu 20.000 de lei pe Nicușor Dan pentru nerespectarea legii și „i-a impus primarului general să semneze certificatele de urbanism. În zadar”, a mai scris Firea.

De asemenea, mai precizează fostul edil, același lucru s-a întâmplat și cu toate autorizațiile de construire din ultimul an. „Aproape 500 de solicitări au depășit termenul legal de 30 de zile. Altă amendă de 20.000 de lei pentru Nicușor Dan și din nou obligația de a elibera autorizațiile în termenul legal”, a continuat actualul ministru al Familiei.

Totodată, Gabriela Firea a atras atenția că aceste amenzi au fost plătite de Nicușor Dan, din bugetul PMB, chiar dacă ele au fost emise pe numele său, nu al instituției. „În doar o săptămâna, ambele sancțiuni au fost achitate din bugetul Primăriei Capitalei. Nu vin doar cu vorbele, dovezile sunt mai jos!

Primarul general nu respectă fix ce le cerea celor de dinaintea sa: să respecte legea și să cheltuie chibzuit banul public! Ar fi trebuit să plătească din salariul său amenzile, iar Primăria Capitalei trebuie să explice în ce bază a achitat sancțiunile primite de persoana fizică Nicușor Dan în exercitarea mandatului de primar general”, a concluzionat Gabriela Firea.

Gabriela Firea, atac la Nicușor Dan. „Nu a mișcat un deget din ziua în care a ajuns primar, pentru a folosi banii pe care i-a moștenit”

Articolul precedentCodrin Ștefănescu insistă: Dragnea stă mai bine în sondaje
Articolul următorCiolacu nu vrea ca Pilonul II să fie „prins” în procentul PNRR-ul alocat pentru pensii