Nicușor Dan (preluare Digi 24)

Fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, susține că Bucureștiul riscă să piardă fondurile europene neramburabile, în valoare de aproximativ 300 de milioane de euro, alocate pentru înlocuirea conductelor vechi de termoficare. Și totul pentru că primarul Nicușor Dan „nu a mișcat un deget” pentru a folosi „banii pe care i-a moștenit”, potrivit postării făcute de ministrul Familiei, pe o rețea de socializate

„Strigātor la cer! Bucureștiul riscă să piardă o șansă financiară unică, în timp ce mii de familii îngheață în case! Fondurile europene nerambursabile pentru înlocuirea conductelor vechi de termoficare, aproape 300 de milioane de euro, sunt la un pas de a fi pierdute! Nicușor Dan nu a mișcat un deget din ziua în care a ajuns primar, pentru a folosi banii pe care i-a moștenit, fără niciun efort, și cu care putea începe reabilitarea sistemului”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Aceasta consideră inexplicabil de ce actualul edil nu a scos la licitație proiectarea și execuția lucrărilor, deși au trecut aproape 18 luni de la semnarea contractului, mai mult, subliniează Firea, acestea puteau fi începute imediat, chiar dacă procedurile sunt de durată.

„Adevărul este însă dramatic: și dacă licitațiile ar porni astăzi, tot ar fi prea târziu. Proiectul este finanțat pentru exercițiul financiar 2014 – 2020, iar regulile spun că fondurile trebuie cheltuite până în 2023. Minimum un an și jumătate pentru licitație și minimum tot atât pentru proiectare, e clar că va ieși din calendar iar banii se vor pierde”, mai scrie fostull edil, care crede că viața, siguranța și confortul a peste 1,2 milioane de bucureșteni sunt într-un real pericol.

Mai mult, aceasta afirmă că fără investiții și reparații, sistemul de termoficare poate intra în colaps. „Am muncit din greu pentru a obține fondurile de la Uniunea Europeană, pentru schimbarea a peste 200 km de țevi vechi. Sute de documente și studii au fost gândite de specialiștii din fostul Radet și experții în fonduri europene. Am lăsat totul «la cheie» și mă doare sufletul când văd că proiectul nu a avansat. Nici măcar o hârtie”, a mai scris Firea, care arată cu degetul spre Nicușor Dan, despre care spune că „s-a grăbit doar să semneze contractul”, în locul său, contract care a fost „ținut în sertar” de fostul șef PNL, „mentorul politic” al lui Nicușor Dan.

„Nu cred că a uitat nimeni cum mărturisea fără scrupule Ludovic Orban că, odată cu venirea lui Nicușor la primărie, guvernul poate da bani pentru apă caldă și căldură”, a concluzionat Gabriela Firea, cea care și-a anunțat deja intenția de a candida la un nou mandat de primar general, considerând că aceasta este menirea sa, „de a rezolva lucruri de sistem din Capitală”.

Gabriela Firea vrea din nou la Primaria Capitalei

Articolul precedentSorin Cîmpeanu: „Ne furăm căciula, iar la primul examen rezultatele pot fi suprinzătoare”
Articolul următorNicolae Ciucă a plagiat în teza de doctorat. Cioloş cere demisia premierului