Foto: Facebook/Dispeceratul Național Salvamont
Foto: Facebook/Dispeceratul Național Salvamont

În cursul dimineații, autortățile din Italia anunțau că 16 persoane au dispărut după ruperea gheţarului Marmolada.

Potrivit primelor informații apărute în presă, se menționa că, printre victime, se numără turiști români, italieni, germani și cehi.

În urma tragediei din Italia, 4 din cele 6 cadavre au fost identificate

Bilanţul provizoriu al dezastrului se ridica, în această dimineață, la 6 morţi și 9 răniţi. Unii dintre supraviețuitori sunt spitalizați în stare gravă.

De asemenea, conform informațiilor, 4 din cele 6 cadavre au fost identificate.

Nu există turiști români răniți sau decedați în urma ruperii ghețatului Marmolada

Dispeceratul Național Salvamont a anunțat că, în urmă informațiilor apărute în presă privind o posibilă existență a unor persoane de cetățenie română printre victimele incidentului produs pe ghețarul Marmolada și a solicitărilor primite de Salvamont România pentru obținerea de informații, în baza relațiilor de parteneriat cu Corpul Național de Salvare Alpină din Italia și cu Corpul de Salvare Alpină Veneto, direct implicat în operațiunile de căutare salvare, Salvamont a solicitat informații exacteprivind acest aspect.

Răspunsul primit confirmă că, în acest moment, la comandamentul de coordonare al intervenției, nu există nici o persoană de cetățenie română înregistrată printre cei decedați sau accidentați, nu există nici o informație că vreo persoană de cetățenie română se află dispărută și nu există nici un autovehicul înmatriculat în România în parcarea din pasul de unde se începe ascensiunea pe ghețar”, se arată în comunicatul distribuit de salvamontiști.

Articolul precedentPe timp de secetă, Primaria Municipiului București risipește apa, organizând spectacole cu fântâni arteziene
Articolul următorClotilde Armand, primarul Sectorului 1 București, a cerut să se ridice gunoiul „mai rar”. Edilul se laudă cu puncte de colectare subterane, dar a fost amendată de Poliția Locală
Jurnalist full-time / Pesimist part-time