sursă foto: Facebook Primăria Sector 1 Bucuresti

Primăria Sector 1 București este „bună de plată”. Potrivit unei notificări transmise Consiliului Local din cadrul acestui sector și Prefecturii București, firma de colectare și transport deșeuri Romprest SA are de încasat suma de 22 428 524 de lei, reprezentând facturi restante. Instanța s-a pronunțat definitiv pentru recuperarea acestor bani, iar reprezentanții Romprest SA au executat deja Primăria Sector 1. Astfel, a fost încasată prin executare silită suma de 8 821 624 de lei, se arată în documentul precizat.

Cu toate acestea, Clotilde Armand, edilul Sectorului 1 București, ignoră „gaura” imensă din bugetul local și socializează cu apropiații din partidul care a făcut-o „celebră”: USR. Concret, pentru strângerea gunoiului din sectorul pe care îl „administrează”, Clotilde Armand primește serviciile companiei REBU SA, prin procedură de „selecție”, nu licitație publică.

Clotilde Armand speră ca noul Consiliu de Administrație al REBU, din care face parte acum și Octavian Berceanu, fost șef al Gărzii de Mediu, coleg de partid cu ea și cu Nicușor Dan(USR) să curețe străzile din Sectorul 1 de gunoaie și de șobolani. Aceste animale sunt fascinate de gunoaiele din București și la cât de grași se înfățisează în plină zi, în Sectorul 1 sunt cel mai bine hrăniți. Puteți viziona aici cum un șobolan gras se plimbă, nestingherit, în Capitală.

Firma de colectare deșeuri Romprest SA are de încasat de la această unitate administrativă peste 20 de milioane de lei

La suma pe care reprezentanții companiei Romprest SA se va adăuga și cheltuieli de executare silită, astfel că Primăria Sector 1 București va trebui să aloce de urgență bugetul pentru facturile pe care nu le-a achitat companiei Romprest SA.

Vă notificăm asupra obligației legale de a respecta soluțiile instanțelor învestite cu soluționarea litigiilor în materia executării silite”, se arată în adresa emisă de Romprest SA și trimisă Consiliului Local Sector 1 București și Prefecturii București.

Clotilde Armand a permis „sufocarea Sectorului 1” din cauza gunoaielor. În vara anului 2021, străzile din acest sector erau adevărate bombe ecologice. Din cauza faptului că a refuzat să achite compania Romprest, datoriile s-au strâns și față de firmele de sortare a gunoiului cu care lucra: Rom Waste Solutions, Iridex Group și 3R Green SRL, transmitea Romprest pentru spotmedia.ro.

Sub pretextul că „luptă împotriva Mafiei”, Clotilde Armand preciza pe rețelele de socializare(n.r. cu jurnaliștii evită să discute) că Romprest aplică tarife pentru servicii pe care, în realitate, le execută doar pe hârtie.

Pe de altă parte, Rom Waste Solution SRL a explicat și de ce nu a mai putut primi deșeuri: plăți neachitate. Astfel, mașinile Romprest așteptau în zadar descarce gunoiul la sortat la celelalte două companii. Implicit, mizeria a fost lăsată pe străzi, spre disperarea bucureștenilor. Instanțele de judecată au decis definitiv că Romprest trebuie să-și primească banii. Ce învață primarii din acest „capitol” urât mirositor(?) Probabil, că afacerile nu sunt compatibile cu administrația, la fel cum machiajul nu își găsește locul, dacă înainte nu a fost „apă și săpun”.

Citește și : Criza gunoaielor din Sectorul 1, jucată la poker de Clotilde Armand și fostul director al Metrorex

Articolul precedentGrecia consideră că turismul va fi înfloritor în 2022, în ciuda conflictului militar din Ucraina
Articolul următorActorul de la Kiev și cel de-al treilea război mondial. Rusia, tot mai amenințătoare
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”