Sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Șeful diplomației ruse Serghei Lavrov a anunțat că președintele Ucrainei nu este altceva decât „un actor bun”, precizând că acesta nu vrea să continue discuțiile de pace.   

De asemenea, conflictul dintre cele două țări continuă, armata rusă atacând 100 de ținte în Ucraina.

„Este un actor bun (…), dacă ne uităm atent şi citim atent ce spune, veţi vedea mii de contradicţii. Dar noi continuăm să purtăm negocieri cu echipa „ucraineană” și aceste contracte vor continua”, a afirmat şeful diplomaţiei ruse, potrivit news.ro.

Lavrov: „Pericolul este grav, este real, nu putem să-l subestimăm”

Totodată,  șeful diplomației ruse a mai amintit că posibilitatea unui război mondial este reală, avertizând că Occidentul continuă să sfideze Rusia. Mai mult, acesta a spus că pericolul unui conflict unde toate țările să fie implicate este real și nu poate fi subestimat.

Declarațiile lui Lavrov vin în contextul în care, la Kiev, au fost în vizită șeful Pentagonului și secretarul de stat american Antony Blinken. Șeful Pentagonului a declarat, ieri, că Ucraina are posibilitatea de a ieși victorioasă din acest conflict.

„Primul lucru pentru a câştiga este să crezi că-l poţi câştiga. Şi (ucrainenii) sunt convinşi că pot câştiga (…). Ei pot câştiga dacă au echipamente bune, susţinere”, a declarat Austin.

De asemenea, Volodimir Zeleneski a anunțat că Ucraina este „un adevărat simbol al luptei pentru libertate”, iar țara sa va reuși să câștige acest conflict ce durează de mai bine de 60 de zile.

Reamintim că Statele Unite au anunțat un nou ajutor financiar în valoare de 700 de milioane de dolari, totalul sumei ajungând astfel de peste 3 miliarde de dolari. SUA a anunțat că va continua să furnizeze arme grele Ucrainei pentru ca armata ucraineană să facă față rușilor în estul și sudul țării.

În orașele Kramatorsk și Harkov, ce au fost atacate zile la rând, sărbătorile de Paște au adus câteva ore de pace. Cu toate acestea, Mariupol nu s-a putut bucura de așa ceva, armata rusească continuând să atace orașul și în zi de sărbătoare, chiar dacă Occidentul a cerut o încetare a focului în perioada Paștelui ortodox.

Citește și articolul: Zelenski avertizează din nou: Putin ar putea folosi armele sale nucleare

Articolul precedentPrimăria Sector 1 București este „bună de plată”. Firma de colectare deșeuri Romprest SA are de încasat de la această unitate administrativă peste 20 de milioane de lei
Articolul următorDoi preoți au sfințit o cruce în „Curba morții”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.